Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: Έναρξη του έργου IN-DigiT στο πλαίσιο του Erasmus+

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε ως εταίρος στο έργο με τίτλο “ IN-DigiT - Inclusive and responsible digitalisation in training” στο πλαίσιο του Erasmus+. Το έργο αυτό στοχεύει στην προώθηση της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης με έμφαση στη συμπερίληψη και την υπεύθυνη χρήση ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση.

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η πρώτη συνάντηση του έργου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Βέλγιο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης, μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Επιμορφωτικής Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι κύριες πτυχές του έργου, οι στόχοι και οι προσεχείς δραστηριότητες.

Το έργο IN-DigiT θα αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την ψηφιακή εκπαίδευση, τα οποία θα διευκολύνουν την ένταξη των εκπαιδευόμενων και θα βελτιώσουν τη χρήση βιώσιμων ψηφιακών πόρων. Κατά τη διάρκεια του έργου, οι εταίροι θα συνεργαστούν στενά για τη συλλογή βέλτιστων πρακτικών και τη δημιουργία ενός οδηγού που θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση ψηφιακών δεξιοτήτων σε προγράμματα εκπαίδευσης.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2024 στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου οι εταίροι θα συνεχίσουν την ανάπτυξη των εργαλείων και των δραστηριοτήτων του έργου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.