Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη Πέτρου Παππά στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής Κιλκίς και Αν. Τομεάρχης Υγείας και Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία-Θράκη, επισκέφθηκε χτες, μαζί με την Δήμητρα Εμμανουηλίδου από τον τομέα υγείας της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με την Διευθύντρια, κα. Χριστίνα Καραμπελίδου και το προσωπικό του κέντρου.

Ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) και συνάντησε και μέλη της εξαιρετικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) του ΕΚΑΒ.

Έχοντας ο ίδιος εκπαιδευτεί στην Επείγουσα Ιατρική (ΕΠΙ), στις ίδιες αυτές εγκαταστάσεις και έχοντας περάσει σημαντικό κομμάτι του επαγγελματικού του βίου πάνω στα ασθενοφόρα, διακομίζοντας επείγοντα και υπερεπείγοντα περιστατικά, γνωρίζει καλά τις δυσκολίες του έργου του ΕΚΑΒ.

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο υγείας για:

Την επαρκέστερη στελέχωση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης με 50 επιπλέον διασώστες, με προκήρυξη νέων θέσεων, αλλά και μεταθέσεις Θεσσαλονικέων διασωστών οι οποίοι υπηρετούν χρόνια στην Αθήνα.

Την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και την εξασφάλιση καλύτερης και επαρκέστερης συντήρησης τους με την ενίσχυση του προσωπικού του συνεργείου του ΕΚΑΒ.

Την χορήγηση ειδικού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας αλλά και εργασιακών κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ώστε να προσελκυστεί το ενδιαφέρον των ιατρών για πρόσληψη τους σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.