Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Κιλκίς σχετικά με την Απεργία των Εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Κιλκίς
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου Θα είμαστε μαζί με τους Απεργούς Εκπαιδευτικούς στο δρόμο του αγώνα, για τη μόρφωση και τη ζωή που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.

Εμείς οι γονείς, καθημερινά δίνουμε κοινούς αγώνες με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για τη μόρφωσή και τη ζωή που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.

Μαζί διεκδικούμε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μην χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, να μην μπει λουκέτο σε τμήματα και σχολεία για να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται με τους καλύτερους όρους και στο αντικείμενο που επιλέγουν, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία για να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα αναλώσιμα, να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα σχολεία και να κατασκευαστούν νέα για να μην κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα διαχωρίζει τα παιδιά μας σε «προνομιούχα» και μη.

Έτσι και τώρα θα βρεθούμε μαζί στην Απεργία των Εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Γιατί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια και αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας, αφορούν τον ίδιο το χαρακτήρα και τη λειτουργία του σχολείου!

Γιατί θέλουμε το δάσκαλο των παιδιών μας περήφανο. Να αμείβεται και να ζει με αξιοπρέπεια, να στηρίζεται το έργο του μέσα στην τάξη, να διδάσκει όπως ο ίδιος γνωρίζει με βάση την επιστήμη του.

Γιατί θέλουμε τμήματα με 15μαθητές, με μόνιμο προσωπικό, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, με εξασφάλιση της μεταφορά προς το σχολείο, ώστε να παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί δεν δεχόμαστε να ποινικοποιούνται οι αγώνες των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των εργαζόμενων και ο δάσκαλος να νοιώθει φοβισμένος μέσα στην τάξη.

Την εξοικονόμηση πόρων και την πολιτική που λογαριάζει τα παιδιά μας ως αριθμούς

δεν θα την ανεχτούμε. Τα παιδιά μας είναι άνθρωποι με προσωπικότητα. Έχουν δικαίωμα το 2024, με την τεράστια άνοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και τον αμύθητο πλούτο που υπάρχει, να μορφώνονται ολόπλευρα, να έχουν το δάσκαλο στην τάξη τους, να πηγαίνουν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, δημόσιο και δωρεάν.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του Κιλκίς και κάθε Γονέα και Κηδεμόνα, να εκφράσει στη στήριξή του στην Απεργία των Εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.