Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η παροχή βοήθειας και ενημέρωσης των στατιστικών παραμέτρων ως ένδειξη και κίνητρο στην βελτίωση της απόδοση στο Ποδόσφαιρο


Στατιστική: Συλλογή και μεθοδική κατάταξη δεδομένων και στοιχείων για κοινωνικά, φυσικά κ.α. φαινόμενα και η συναγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων. Η ειδική υπηρεσία που έχει ως αντικείμενο το έργο αυτό. Κλάδος των μαθηματικών που ασχολείται με τη συλλογή, κατάταξη και ανάλυση στοιχείων και την εξαγωγή συμπερασμάτων (1)

1ος Αγώνας Champions League 2024 / 25

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι, η Δυναμό βρισκόταν στην τέταρτη υψηλότερη θέση, βάση ranking, του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της League Phase.

Γενικά

Η στατιστική μας παρέχει την δυνατότητα να εξακριβώνουμε πολλές φορές τον λόγο και την αιτία καθορισμένων γεγονότων, πως πότε, υπό ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες, γιατί δημιουργούνται και πως αποτυπώνονται. Στο παράδειγμα του πίνακα παρατηρούμε στις επτά καθοριστικές ενδείξεις την απόλυτη σημασία των αριθμών. Η ομάδα του Μονάχου, με έντεκα κατακτήσεις πρωταθλήματος τα τελευταία δώδεκα χρόνια παρουσιάζει συνήθως ανάλογα αποτελέσματα όπως αυτά του παρακάτω πίνακα (2)

Παράδειγμα της Μπάγερν Μονάχου

Από τη μακροσκελή εργασία της δεκαετούς έρευνάς μου στην 1. Bundesliga του αξιόλογου και αξιόπιστου Γερμανικού ποδοσφαίρου από την αγωνιστική περίοδο 2013/ 14 έως και την 2022/ 23 να αναφερθεί το γεγονός που δημιουργεί εντύπωση ότι, την αγωνιστική περίοδο 2013/ 14 η κατοχή σε μια αναμέτρησή της σημείωσε το αξιοσημείωτο νούμερο των 83%, με μέγιστο το 88% της VFB Stuttgart, και τις 33 τελικές ενέργειές της. Σε έναν άλλο αγώνα της, στις 1.078 πάσες - μεταβιβάσεις που επιχείρησε η ομάδα οι 1.004 ήταν επιτυχείς. Ως συγκρίσιμο μέγεθος παραλληλισμού να αναφερθεί ότι παρατηρήθηκαν νούμερα σε αρκετούς αγώνες με 4 μόνο τελικές προσπάθειες και 16% κατοχή ως minimum τιμές.

Έρευνα

Αναλυτικότερα και ακριβέστερα στοιχεία θα αποτυπωθούν ακολούθως το επόμενο προσεχές διάστημα, όταν ολοκληρωθεί το λεπτομερές, χρονοβόρο και πολυσέλιδο αυτό έργο μετά των τελικών διορθώσεων και της εξίσου επιμελημένης βιβλιοδεσίας του, που στην τελική του μορφή θα αριθμεί τις 438 σελίδες όπου θα υπάρχει η δυνατότητα αμεσότερης πρόσβασης και εύρεσης στο ιδιαίτερα περιεκτικό και πλέον ερευνητικό έργο στον τομέα του ομαδικού αυτού πολυσύνθετου, πολυδιάστατου και πολυπαραγοντικού αυτού αθλήματος, που πάντοτε με την μαγεία του προσείλκυε μαγνήτιζε, δημιουργούσε και θα δημιουργεί εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους!

Πηγές:
Sportmagazin WWW.Kicker.de: Στατιστικά στοιχεία
(1) ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΥΤΡΑΚΗΣ: ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ. Αρμονία Α.Ε., 2η Έκδοση, Σελ. 1069-1070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.