Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς διαπιστώνεις αν έχεις κλήση από την τροχαία

Δελτίο τύπου Pricefox
Στην εποχή της τεχνολογίας, το να ελέγξεις εάν έχεις λάβει κλήση -για οποιαδήποτε παράβαση του Κ.Ο.Κ.- από την Τροχαία ή την Αστυνομία, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος που θα σε βοηθήσει να ενημερωθείς.

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης κόστους μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου και όχι μόνο, σας ενημερώνει αναλυτικά για το πώς μπορείτε να βρείτε αν έχετε κλήση από την τροχαία, πώς μπορείτε να την πληρώσετε και πώς να αποφύγετε επιπλέον πρόστιμα.

Και, φυσικά, να προχωρήσεις στην άμεση (χωρίς επιπλέον επιβάρυνση) πληρωμή της.

Από τον Ιούλιο του 2024, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, τέθηκε σε λειτουργία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης.
Τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες πολίτες;

Ότι εύκολα και γρήγορα μπορεί κανείς online, μέσω των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να ενημερωθεί για τυχόν κλήσεις που εκκρεμούν εις βάρος του.

Μόλις, λοιπόν, ο αντίστοιχος εκπρόσωπος της τροχαίας στέλνει ηλεκτρονικά την κλήση μέσω ειδικής εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο, βεβαιώνεται και η παράβαση στον ΑΦΜ του εκάστοτε παραβάτη, αξιοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών.

Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ενημέρωση μέσω email και sms.

Για το Δήμο Αθηναίων, επιπλέον, θα δημιουργείται και ένας κωδικός RF, ώστε να μπορεί ο πολίτης να πληρώνει ηλεκτρονικά την κλήση.
Πώς μπορείς να δεις πρακτικά αν έχεις κάποια βεβαιωμένη κλήση;

Για να δεις και στην πράξη αν έχεις κάποια βεβαιωμένη κλήση ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Επισκέψου τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και επίλεξε «myTaxisnet».

Συμπλήρωσε τους κωδικούς σου και πήγαινε στο «Προσωποποιημένη πληροφόρηση».

Στις επιλογές που θα σου βγάλει επιλέγεις το «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». Εδώ θα βρεις την ταυτότητα της οφειλής σου -αν όντως δηλαδή έχεις κάποια κλήση.

Πώς θα πληρώσεις την κλήση της τροχαίας

Αφού βρήκες την κλήση στα «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή», μπορείς και να την πληρώσεις. Είτε επιλέγεις την «Εξόφληση» και πληρώνεις με τον αριθμό της κάρτας σου, είτε χρησιμοποιείς το προσωπικό σου e-banking, χρησιμοποιώντας τον αριθμό ταυτότητας οφειλής.

Στην περίπτωση που δεν είσαι εξοικειωμένος με τις online υπηρεσίες και πληρωμές, μπορείς να μεταβείς στο κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή τράπεζα και να πληρώσεις την κλήση στο ταμείο ή τα αντίστοιχα μηχανήματα συναλλαγών.
Κλήση παράνομου παρκαρίσματος από Δημοτική Αστυνομία

Στην περίπτωση της κλήσης από Δημοτική Αστυνομία, κυρίως, για παράνομο παρκάρισμα, μερικοί δήμοι προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες, μέσω των οποίων μπορείς να εισάγεις τα στοιχεία του οχήματός σου και να ελέγξεις εάν υπάρχουν κλήσεις σε εκκρεμότητα.

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσεις την κλήση

Αν πιστεύεις ότι κατά την διάρκεια της οδήγησης έχεις υποπέσει σε κάποια παράβαση (δεν σταμάτησες σε κόκκινο σηματοδότη, οδηγούσες σε λεωφορειολωρίδα, είχες υπερβολική ταχύτητα και το έπιασε η κάμερα της Τροχαίας) θα πρέπει άμεσα να ελέγξεις αν σου έχει έρθει κάποια βεβαίωση στην εφορία μπαίνοντας με τους προσωπικούς σου κωδικούς στο myTaxisnet.

Συνήθως, έχεις προθεσμία 10 ημερών από την έκδοση της κλήσης για την αποπληρωμή της. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον πρόστιμα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι, σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων ή διπλώματος οδήγησης, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσεις το χρηματικό πρόστιμο για να μπορέσεις να παραλάβεις τα αφαιρεθέντα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας.

Στο Pricefox.gr, εκτός από συμβουλές σχετικά με το αυτοκίνητό σου, μπορείς να συγκρίνεις ασφάλειες αυτοκινήτου και να αγοράσεις το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σου εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.