Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πολυθεματικό Φεστιβάλ «πόλις 2024»

Δελτίο τύπου «πόλις»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της τέχνης και του πολιτισμού,
Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «πόλις 2024». Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» παρουσιάζει σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια και μουσική) με κεντρικό θέμα τη γυναίκα στις τέχνες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διάρκειά του θα είναι από τη Δευτέρα 23 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού φεστιβάλ «πόλις 2024» πραγματοποιείται φέτος η 10η ετήσια έκθεση εικαστικών του «πόλις» με θέμα τη «μνήμη». Δεκαεννιά (19) καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και μη, παρουσιάζουν τα έργα τους στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής από τη Δευτέρα 23 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Συμμετέχουν οι: Δέσποινα Ασλανίδου, Αφροδίτη Ζώγκα, Στέλλα Ιωαννίδου, Μαρία Καλαϊτζίδου, Χρύσα Κωνσταντινίδου, Δαμιανός Μωυσίδης, Παναγιώτης Νυδρέος-Σακουέλος, Λίνα Παπαγεωργίου, Έλενα Παπαδοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Ία Ρεβαζισβίλι, Σοφία Σπυρλιάδου, Ειρήνη Σωτηρίου, Παναγιώτης Τοπαλίδης, Βούλα Τσαγανού, Χρήστος Τσιλιγκερίδης, Σπυριδούλα Φαχουρίδου, Κυριακή Φωτιάδου και Αλεξάνδρα Χασεκίδου.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν στο φουαγιέ της Καπναποθήκης μίνι έκθεση κεραμικών της ομάδας «πλάσις» καθώς και επιλεγμένα έργα των μαθητών των τμημάτων ζωγραφικής του «πόλις». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Καπναποθήκης σχολικά εργαστήρια για τους μαθητές των σχολείων του νομού.

Εγκαίνια: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής (Νικ. Παναγιώτου 50) ώρα 20:00 με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής.

Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00 & 18:00 - 22:00 καθημερινές, Σάββατο και Κυριακή.

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ:

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η συναυλία με τίτλο «Γυναίκες δημιουργοί» στην οποία θα παρουσιαστούν τραγούδια που έγραψαν ή/και μελοποίησαν γυναίκες καλλιτέχνες.

Οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργός (μπουζούκι), Χρήστος Γιάκος (μπάσο), Γιώτης Καραγεωργάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Θάνος Κουζουκάκης (ντραμς), Αχιλλέας Σπυρλιάδης (πιάνο) και Νίκος Σπυρλιάδης (ακουστική κιθάρα). Τραγουδούν: Νατάσα Καββαδία, Έφη Ναβροζίδου, Ιωάννα Παγλαρίδου, Κώστας Πασχάλης, Πόλυς Πολυχρονιάδης, Γρηγόρης Σατανάκης και Γιώργος Χαμουρούδης. Φωνητικά: Νατάσα Καββαδία, Γρηγόρης Σατανάκης. Επιμέλεια κειμένων και παρουσίαση προγράμματος: Φιλιώ Καραλίδου. Ήχος - φωτισμός: Γιάννης Θεοδωρίδης. Μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Νίκος Σπυρλιάδης, Σκηνοθεσία: Νικολέττα Νεφέλη Μπουφίδου

3) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Γυναίκα… μία». Η παράσταση περιλαμβάνει τα έργα:

«Προς κατεδάφισιν» του Tennessee Williams

«Η διανυκτέρευση» της Λούλας Αναγνωστάκη και

«Η ψεύτρα» του Jean Cocteau

Τρεις γυναικείες φιγούρες, βγαλμένες από πίνακα εποχής, στο δρόμο για την ελευθερία. Δύο μονόλογοι και ένα μονόπρακτο μέσα στο χρόνο γίνονται ένα.

Οι ηθοποιοί: Άννα Παζαρτζικλή, Φιλιώ Καραλίδου, Καλλιόπη Μητσακάκη, Ευριπίδης Μπάμπης, Πόπη Γεωργιάδου. Σκηνικά - κοστούμια: Νικολέττα Νεφέλη Μπουφίδου

Ήχος - φωτισμός: Γιάννης Θεοδωρίδης. Σκηνοθεσία: Νικολέττα Νεφέλη Μπουφίδου

· Η είσοδος στο κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλες τις εκδηλώσεις.

· Για ζητήματα σχετικά με το φεστιβάλ, μπορείτε να επικοινωνείτε με το «πόλις» στο e-mail: ipolis@ipolis.gr και στα τηλέφωνα 23410 25111, 6972236609 και 6977300283)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.