Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Μνημόνιο Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας προχώρησε το Επιμελητήριο Κιλκίς, με στόχο την συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Χρήστο Χατζημλάδη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά.

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι ο προσδιορισμός του γενικού πλαισίου αρχών συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Κιλκίς και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την εξασφάλιση τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή, την εποπτεία της υλοποίησης ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, με αντικείμενο κατευθύνσεων τις κάτωθι:

1. Καταγραφή και μελέτη της υφιστάμενης κοινωνικοοικονομικής θέσης του Νομού Κιλκίς (π.χ. θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τον πληθυσμό, τις εξαγωγές, την απασχόληση και τους δείκτες ανεργίας, την απορρόφηση πόρων από τα Πλαίσια Στήριξης της Ε.Ε. και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά.).

2. Έρευνες οικονομικού κλίματος καθώς και μελετητικά έργα πτυχών και προοπτικών της τοπικής οικονομίας σε όλο το εύρος ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων

3. Υποβολή προτάσεων για την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, με την κατάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Κιλκίς.

4. Δράσεις υποστήριξης και καθοδήγησης των μικρών επιχειρήσεων του Νομού Κιλκίς ως προς την ανθεκτικότητα τους με σκοπό των εντοπισμό των προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν και την συμβουλευτική παρέμβαση σ’ αυτές για τον περιορισμό του ελλείματος ανθεκτικότητας τους.

5. Δράσεις υποστήριξης επιχειρηματικών συνεργασιών (clusters) σε ομοειδή αντικείμενα για ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας ή διακλαδικά σε συμπληρωματικές δραστηριότητες, σε διασύνδεση με τον πολιτιστικό ή/ και περιβαλλοντικό τουρισμό.

6. Δράσεις υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων του Νομού Κιλκίς μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε οριζόντια ή εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα ενδιαφέροντος των τοπικών επιχειρήσεων που θα καθορισθούν από κοινού.

7. Συνεργασία στη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως π.χ. HORIZON, ΙΝΤΕRREG Europe, που αποτελούν έναν δυνητικά αναπτυξιακό μηχανισμό.

Οι παραπάνω ενέργειες συμφωνήθηκε ότι μπορούν να επεκταθούν, περιλαμβάνοντας και την δυνατότητα υποβολής και υλοποίησης, από κοινού, προτάσεων έργων σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους παρατηρείται έντονη παρουσία από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις του Νομού Κιλκίς.

Συμφωνήθηκε ότι για την βέλτιστη υλοποίηση της συνεργασίας θα συσταθεί, το επόμενο διάστημα, κοινή ομάδα εργασίας στελεχών του Επιμελητηρίου Κιλκίς και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για να καθορίσει το πλαίσιο της συνεργασίας, να προωθήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και της τεχνογνωσίας καθώς και να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες στις κοινές δράσεις.

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, εκτός από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστο Χατζημλάδη, ήταν τα μέλη του Δ.Σ του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτριος Βαργιάμης και κ..Παπαργύρης Ιωάννης , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Θεσ/κης κ. Άγγελος Κουντουριάννης , o Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών κ. Σάββας Κεσίδης, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς , ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Αλέξανδρος Κατσιαβός , η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Αγγελική Παυλίδου , η Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Κιλκίς σε θέματα ανάπτυξης και δικηγόρος κ. Καλλισθένη Πάκα, ο Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θερμουδραυλικών κ. Ανδρέας Δαμακούδης , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων κ. Λάζαρος Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών κ. Παναγιώτης Πιστικούδης και οι εκπρόσωποι του χώρου της εστίασης κ. Κοσμάς Σιδηρόπουλος και κ. Γεώργιος Τσαρίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.