Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (16/4/2024)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Μακεδονίας η Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Κ17 της ΕΠΣ Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Κιλκίς καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 του αντίστοιχου ηλικιακού τμήματος της ΠΑΕ Μακεδονικός το πρωί του Σαββάτου στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Δυστυχώς η νίκη μας περνά σε δεύτερη μοίρα μιας και στο 76’ του παιχνιδιού ο αρχηγός μας Ντένις Κότσι υπέστη κάταγμα κλείδας. Ντένι είσαι ψυχάρα και σε περιμένουμε πίσω γρήγορα.

Η ομάδα μας μπήκε με το πόδι στο…γκάζι και στο 7’ ο Κότσι με ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γρηγοράκης που άνοιξε το σκορ. Στο 17’ μια τρομερή κομπίνα έφερε τον Πόζντνιακ μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Χριστοφορίδη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Αλέξανδρου.

Το συγκρότημα των Αναστασιάδη και Δαϊλλίδη ήταν εμφανώς ανώτερο, και δεν επέτρεψε υποψία φάσης στον αντίπαλο, πέραν από κάποια στατικά χτυπήματα. Γρήγορο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ξυγαλατά στο 47’ να ξεπερνά τον προσωπικό του αντίπαλο και να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα με τον Γρηγοράκη πάνω στην γραμμή να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Και κάπου εκεί ο διαιτητής της αναμέτρησης έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τις ακατανόητες αποφάσεις του. Ένα ήρεμο παιχνίδι κατάφερε να το τινάξει στον αέρα στο 64’ με ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Μακεδονικού και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα Κώστογλου, αλλά και στους δύο προπονητές της ομάδας μας. Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ, και με το αριθμητικό τους πλεονέκτημα πήραν κάπως τα ηνία, δίχως όμως να απειλήσουν την εστία του Κατσάκη.

Δυστυχώς στο 76’ ο Κότσι υπέστη τον σοβαρό του τραυματισμό, και μετά την διακοπή που ακολούθησε και παρά το γεγονός πως η ομάδα μας έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πρωταθλητής στην Κ14 της ΕΠΣΚ ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κιλκίς στην Κατηγορία Κ14 πανηγύρισε ο Αλέξανδρος Κιλκίς μετά το 2-2 στην έδρα του ΠΑΟΚ Κρηστώνης μετά το τελικό 2-2. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς η ομάδα μας πήγε με αβαντάζ τριών βαθμών, αλλά και του 3-1 του πρώτου γύρου, έχοντας πολλά αποτελέσματα να διαχειριστεί.

Πολύ καλό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, με τον Αλέξανδρο να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και να βρίσκει εν τέλει τέρμα στο 21’ με ωραία ατομική ενέργεια του Παρλαλόγλου. Η Κρηστώνη ήταν δυνατή στις στατικές φάσεις και από μία τέτοια βρήκε την ισοφάριση στο 28’. Πολύ καλή στιγμή για τον Αλέξανδρο στο 33’ με τον Αμανατίδη να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τον Αλέξανδρο να έχει την πρωτοβουλία αλλά να τα «χαλά» στην τελική προσπάθεια. Η Κρηστώνη και πάλι εκμεταλλεύτηκε στατική φάση και πήρε το προβάδισμα δύο λεπτά πριν το τέλος με μακρινό φάουλ. Ο Αλέξανδρος παρά το ότι και αυτό το αποτέλεσμα του έδινε τον τίτλο έψαξε άμεσα την ισοφάριση.

Εν τέλει στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαυρογενίδης πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα με κεφαλιά και με πολλά φάλτσα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΣ Κιλκίς η απονομή των μεταλλίων και ο αρχηγός Κίμων Νικολαΐδης σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την κατάκτηση του τίτλου. Συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Κιλκίς και σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης για την φιλοξενία.

Η δράση στην ΕΑΚΕ

Δράση στην ΕΑΚΕ το μεσημέρι της Κυριακής. Η Κ9 «Μπάρτσα» αγωνίστηκε με τον Πρωτέα Ευόσμου και η Κ10 «Φιορεντίνα» με τους Pro Soccer Academy. Καλές εμφανίσεις από τις ομάδες μας με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Την Κυριακή ξεκίνησε και η επόμενη φάση στην Κ12 της ΕΠΣ Μακεδονίας, με την ομάδα της «Παρί» να ηττάται με 2-1 στα σημεία από τον Ντίνο Κούη. Γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις και τον Κούη να παίρνει τη νίκη στο φινάλε. Το γκολ για την ομάδα μας σημείωσε με κεφαλιά ο Άγγελος Σταμπολίδης.

Αγώνες στην Θεσσαλονίκη για την Κ8 "Πόρτο". Τα παιδιά μας αγωνίστηκαν στις εγκαταστάσεις του Ντίνου Κούη με τον Οδυσσέα Κορδελιού, τον Αγροτικό Αστέρα και τη Νεάπολη. Πολύ καλές εμφανίσεις που μας γεμίζουν με αισιοδοξία.

Αγώνες στην δεύτερη φάση της ΕΠΣ Μακεδονίας

Τρεις αγώνες το Σάββατο για την δεύτερη φάση της ΕΠΣ Μακεδονίας. Η Κ15 "Μάντσεστερ" ηττήθηκε με 2-0 στις Συκιές από τους Πρωταθλητές Πεύκων. Η ομάδα μας ήταν πολύ καλή στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε αρκετές φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα.

Η Κ17 "Τσέλσι" αγωνίστηκε στο γήπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Άρη και γνώρισε την ήττα με 5-1. Ο Άρης προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημειώθηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Για τον Αλέξανδρο μείωσε προσωρινά σε 3-1 ο Κούντουρας με ωραίο πλασέ.

Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την Κ13 του Αλέξανδρου Κιλκίς επί του Εθνικού Πυλαίας με 5-1 στο πλαστικό του Παύλου Μελά. Δύο τέρματα από τον Θέμη Μισσόπουλο και από ένα από τους Χάρη Μαυρογενίδη, Θανάση Μπαλιάκο και Θοδωρή Ντίτουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.