Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

"Όλες και όλοι στην απεργία της 17ης Απρίλη στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών κεντρικής Μακεδονίας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
η απεργία της 28ης Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών Το σύνθημα που κυριάρχησε στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, είναι επίκαιρο όσο ποτέ και αποκαλύπτεται σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς.

Απεργούμε ξανά στις 17 Απρίλη, διεκδικώντας Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εισόδημά μας, ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα.

Δεν συμβιβαζόμαστε εμείς να ζούμε με το καθημερινό άγχος της επιβίωσης και να στερούμαστε ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, τη στιγμή που οι βιομήχανοι του κλάδου συνεχώς αυξάνουν την κερδοφορία τους και θησαυρίζουν, με ρεκόρ αύξησης κερδών κατά 303% μόνο τον περασμένο χρόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες του κλάδου.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κοροϊδία της αύξησης του κατώτατου μισθού που θα γίνει με βάση τον κατάπτυστο νόμο «Βρούτση - Αχτσιόγλου», φέρνοντάς τον στα επίπεδα του 2012.

Εξαφάνισαν ως δια μαγείας 12 χρόνια προϋπηρεσίας (από το 2012 ως το 2024), και μας βάζουν να μετράμε τριετίες από το 2024, περιμένοντας την πρώτη τριετία το 2027.

Η αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτερο μισθό μπορεί να βρίσκεται «εντός των ορίων αντοχής της οικονομίας» και «να μην θίγει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» όμως είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες.

Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που ευθύνεται για τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους χιλιάδες σακατεμένους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες νεκρούς, που άφησαν την τελευταία πνοή τους μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς, λόγο των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας στην εργασία, θυσία στο βωμό του κέρδους.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και στέλνουμε, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ξεκάθαρο μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Δε θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων των αφεντικών.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Να γυρίσουν τη πλάτη στην ηγεσία της ανυπόληπτης ΓΣΕΕ και των εργατοπατέρων που στρατευμένοι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στηρίζουν τη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού εταιρισμού, των "αντοχών" της οικονομίας θυσιάζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τη τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα οργανωμένα με το συνδικάτο να κάνουν το περήφανο βήμα της μαχητικής διεκδίκησης.

Οι αγώνες μας είναι η εγγύηση και ο μοναδικός τρόπος για να ζήσουμε καλύτερες μέρες και σε αυτό το κάλεσμα δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο.

· Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.

· Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα.

· 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο. Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.

· Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.

· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.