Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Συνάντηση κλιμακίου της Περιφερειακής Παράταξης "Πράξεις για την Μακεδονία", με Πάρι Μπίλλια

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης "
Πράξεις για την Μακεδονία"

Την Παρασκευή 12.4.2024 κλιμάκιο της Παράταξης Πράξεις για την Μακεδονία με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη και τον πρώην Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπίλλια.

Στην αρχή της συζήτησης ετέθη από τον Χρήστο Παπαστεργίου το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Ν. Σάντα - Άσσηρος, με την επισήμανση ότι το έργο, όπως διαβεβαίωνε κάθε χρόνο και ο Περιφερειάρχης, θα είχε ήδη ολοκληρωθεί, αν η περιφέρεια παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις και είχε προβεί έγκαιρα στις αναγκαίες κινήσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι επίκειται η έναρξη των εργασιών, καθώς τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν τα προβλεπόμενα από τον νέο ανάδοχο, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

Σχετικά με την συντήρηση της ΠΑΘΕ, από το ύψος του κόμβου Πολυκάστρου έως την Χαλάστρα, που για την Παράταξη θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, αναφέρθηκε ότι η έναρξη των εργασιών από τον παραχωρησιούχο απαιτεί να τελεσφορήσουν γραφειοκρατικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες.

Κλείνοντας αυτό το τμήμα της συζήτησης ο Χρήστος Παπαστεργίου ανέφερε ότι για την παράταξή μας είναι ζωτικής σημασίας η οδική σύνδεση του Ν.Κιλκίς, με ταχύτητα και ασφάλεια, τόσο με την Θεσσαλονίκη όσο και με τους εφαπτόμενους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και θα "συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε για τον σκοπό αυτό, συνεχώς".

Στην συνέχεια, ο Σταμάτης Παπουλίδης και ο Δημήτρης Τερζίδης τόνισαν ότι πρέπει οι δεσμεύσεις της Διοίκησης της Π.Κ.Μ να γίνουν πράξεις, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της, στις αρχές του χρόνου, που παρουσιάστηκαν στην Διοίκηση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. για την βελτίωση του υφιστάμενου περιφερειακού δρόμου έξω από την Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου με παράλληλες ενέργειες, άμεσες και αποτελεσματικές, που θα "τρέξουν", για την δημιουργία κόμβου, που θα εξυπηρετεί καλύτερα την είσοδο και έξοδο της Βιομηχανικής Περιοχής .

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου, για την οποία απαιτείται πίεση προς την Διοίκηση του ΟΣΕ, ώστε να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη μελέτη, για τον σκοπό αυτό.

Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έγινε στην ανάγκη χρηματοδότησης για τα απαραίτητα έργα υποδομών, συντήρησης και ασφάλειας στο Τελωνείο των Ευζώνων, ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τους διερχόμενους στην πολύ σημαντική αυτή πύλη εισόδου της Χώρας και ταυτόχρονα να διαμορφώνεται εικόνα καλαισθησίας και αξιοπρέπειας και να πάψει να υφίσταται η παρούσα κατάσταση ντροπής.

Κλείνοντας την επίσκεψη, το κλιμάκιο της Παράταξης, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πάρη Μπίλλια για την ενημέρωση και τόνισε ότι θα συνεχίσει με το ίδιο θεσμικό τρόπο να πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την Κεντρική Μακεδονία, όπως επιτάσσει το αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.