Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η καινούρια θεματική αυτήν την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis σχετιζόταν με τα επαγγέλματα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με το επάγγελμα του σκηνοθέτη. Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και θελήσαμε να ψάξουμε και να μάθουμε πληροφορίες γι' αυτό γιατί είναι ένα επάγγελμα που δεν το συναντάμε συχνά· τι είναι ο σκηνοθέτης, ποια είναι τα καθήκοντά του, τι μέσα χρησιμοποιεί; Στη συνέχεια, το κάθε παιδί ανέφερε τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει και προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Φτιάξαμε μία μεγάλη κλακέτα στην οποία ο κάθε καλλιτέχνης μας κόλλησε τη φωτογραφία του και από δίπλα έγραψε ποιο επάγγελμα επιθυμεί να ακολουθήσει.

Σε έναν νέο προορισμό ταξιδέψαμε με τα παιδιά μας. Η τοποθεσία στην οποία "προσγειωθήκαμε" ήταν η Ινδία. Παρατηρήσαμε τα διάφορα και περίεργα αξιοθέατά της, την ινδική μουσική και τα μουσικά όργανα και δεν παραλείψαμε να πληροφορηθούμε και για την ινδική κουζίνα. Όλα αυτά τα συγκεντρώσαμε και φτιάξαμε τον χάρτη της Ινδίας, ώστε να διακοσμεί τη δομή μας.

Μια ακόμη λιχουδιά έφτιαξαν τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis. Ανακατεύοντας αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι και λάδι δημιούργησαν εύπλαστο ζυμαράκι για τηγανόψωμα. Η συνταγή μας ακούει στο όνομα " Τηγανόψωνα χωρίς τηγάνι" και ήταν από τις πιο νόστιμες που φτιάξαμε.

Στο ‘Eco News’ ξεκινήσαμε μια νέα ενότητα, αυτή των φυσικών καταστροφών. Η αρχή μας έγινε με τους ανεμοστρόβιλους. Τους γνωρίσαμε, μάθαμε τους παράγοντες που τον προκαλούν αλλά και τις συνέπειες, που έχει στο περιβάλλον. Έπειτα, αφού διανύουμε την εβδομάδα «Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα», βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε τους μετεωρολόγους και να πούμε τον καιρό, με έναν δικό μας τρόπο. Στο τέλος κλείσαμε το μάθημα με ένα πείραμα, φτιάχνοντας με απλά υλικά τον δικό μας εντυπωσιακό ανεμοστρόβιλο.

Σειρά είχε το επάγγελμα του διατροφολόγου γι’ αυτό και στις διατροφικές συνήθειες μάθαμε πληροφορίες για την έννοια της διατροφής και του διατροφολόγου. Μετά τα όσα μάθαμε, φτιάξαμε ένα επιτραπέζιο με τη βοήθεια της ‘κ. Διατροφολόγου’. Χρωματίσαμε και κολλήσαμε στο ταμπλό μας εικόνες από υγιεινές τροφές. Το ολοκληρώσαμε και ανυπομονούσαμε να πάρουμε ζάρι και πιόνια για να παίξουμε.

Δε θα μπορούσαμε βέβαια και στη ρομποτική να μην ασχοληθούμε με κάποιο επάγγελμα. Τα παιδιά μας έφτιαξαν βήμα βήμα έναν ρομποτικό ζωγράφο κι έπειτα τον προγραμμάτισαν κι εκείνος έφταιξε τα ρομποτικά του πολύχρωμα σχέδια.

Με γλυκές μπαλίτσες πραλίνας έκλεισε η εβδομάδα μας. Φτιάξαμε το ζυμάρι μας και στο τέλος προσθέσαμε μία κουταλιά πραλίνας, φουρνίσαμε και ανυπομονούσαμε να ψηθούν για να γευτούμε τη γλυκιά μας δημιουργία.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους, και σας περιμένουμε από Δευτέρα με τη νέα θεματική μας ενότητα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.