Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Αμάραντα, Χίλια Δένδρα και Δοϊράνη, επισκέφτηκαν οι Περιπατητές Κιλκίς

Δελτίο τύπου
 Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Γύρω στους εξήντα οι τυχεροί μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς συμμετείχαν στην καθιερωμένη πλέον επίσκεψη την γιορτή της μητέρας στην Λίμνη Δοϊράνη ως μάνας της φύσης την Κυριακή 14 Μαΐου. 

Αρχικά πήγαν στα Αμάραντα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αμάραντος‘ όπου ο Γραμματέας Αλέξανδρος Μαριοράκης μίλησε για την ιστορία κατοίκων και οικισμού με τον καλύτερο και αναλυτικό τρόπο. Μετέβησαν μετά στο πλουσιότατο σε εκθέματα Λαογραφικό Μουσείο (πρώην Δημ. Σχολείο) του Συλλόγου Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Γιώργο Δούκα παρουσία και του Εντεταλμένου Συμβούλου Δοϊράνης Κώστα Παπακώστα. 

Στο ξεχωριστό αναψυκτήριο δίπλα στην παλιά αλλά και νέα πλατεία με την βρύση κάθισαν για καφέ. Επισκέφθηκαν τον τάφο των πεσόντων από τους γερμανούς στα Νεκροταφεία διαβάζοντας τα ονόματα των στρατιωτών αλλά όχι των πολιτών που σκοτώθηκαν στην μάχη 8-4-41. Πέρασαν απο το Μνημείο της Φύσης ‘Χίλια Δένδρα’ εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μελέτης της Δασαρχείου για την ανακαίνιση και αξιοποίησης του. 

Στην συνέχεια απο τον παραλίμνιο δρόμο έφθασαν στον μώλο για περίπατο απολαμβάνοντας το τοπίο. Το γεύμα που ακολούθησε στα "Δειλινά" ανέβασε το κέφι υπό τους ήχους της ποντιακής ορχήστρας του Γιώργου Ιακωβίδη του Νίκου. 

Εκεί ο Χρήστος Ανδρεανίδης για όλους τους συνδαιτημόνες ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, ανέφερε την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη στην λίμνη την γιορτή της μητέρας καθώς και τις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" για την εβδομάδα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.