Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Εκλογές στο παρά πέντε, κι όλα είναι marketing...

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Εκλογές στο παρά πέντε, κι όλα είναι marketing. Το ντύσιμο το στήσιμο το πλασάρισμα το ύφος, αλλά προπάντων οι δοκιμασμένες ατάκες που αναμασάνε τις ίδιες αοριστολογίες.

Κι όσο για την ουσία  χαμένη πίσω από το περιτύλιγμα. Κι όσο για τις ιδέες, κρυμμένες πίσω από τα πρόσωπα, την εποχή που δίνεται το βάρος της στήριξης στον αδερφό, στον κολλητό, στον κουμπάρο, στον δικό μας άνθρωπο,έχοντας σαν ευσεβή πόθο το να χουμε δικό μας άνθρωπο σε θέσεις που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, αναπαράγοντας έτσι τις ίδιες πελατειακές πολιτικές που πάνε πίσω αυτό το έρμο το κράτος που στέκεται ακόμα όρθιο από κεκτημένη ταχύτητα.

Αύριο κλείνει μια τετραετία έργα και ημέρες σε μια Ελλάδα που στήνουν χορό συμφέροντα πάνω απ' τη ρημαγμένη της οικονομία.

Τον Ιούλιο του 2019, αυξάνεται το ετήσιο εισόδημα του διοικητή της ΔΕΗ στις 200000 € συν 100.000€ μπόνους το χρόνο. Ενώ αυξήθηκε στις 170.000 € ετησίως το εισόδημα κάθε διευθυντή (εκτός από τις δωρεάν παροχες σε αυτοκίνητο και τηλέφωνο). Σε 600€ από 400€ευρώ αυξήθηκε η έκτακτη αμοιβή για τη συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση. Οι δαπάνες για τη λειτουργία της ΔΕΗ ανέρχονται ετησίως σε 214.768 €. 

Μόνο το ετήσιο εισόδημα του διοικητή υπερβαίνει κατά 85000 ευρώ τη συνολική δαπάνη της πάλαι ποτέ δημόσιας και κραταιάς ΔΕΗ
500.000 ευρώ σπαταληθηκαν για την προμήθεια «πλωτών φραγμάτων» στο Αιγαίο, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

21 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στις ετήσιες άδειες τηλεοπτικών συχνοτήτων, χαρίζονται στους καναλάρχες των MEGA, ANTENA, OPEN, SKAI, STAR και ALPHA

2 εκατ ευρώ πριμοδοτηθηκε ο «Μεγάλος Περίπατος», με τους ξερούς φοίνικες σε τσίγκους και το κίτρινο τσιμεντόχρωμα.

892.526,68 ευρώ δόθηκαν για τον χριστουγεννιάτικο «εορταστικό» στολισμό του Δήμου Αθηναίων.

32 εκατ, ευρώ για τουριστική καμπάνια στην εταιρεία Marketing Greece για το πρώτο πανδημικό έτος απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ενώ,80 εκατ ευρώ ενίσχυση δόθηκε σε ημέτερους ιδιοκτήτες ΚΕΚ για το «σκόιλ ελλικικού» και τον «Μέουτζη του νεούκτη»

19.832.182 εκατ. ευρώ μοίρασε η λίστα Πέτσα σε φίλα προσκείμενες φυλαδες και κανάλια

10 δις ευρώ, μόνο το 2020, για εξοπλισμούς σε υποβρύχια που γέρνουν και λοιπά που διατέθηκαν εκ των υστέρων στους Αζοφικούς του Ζελένσκι.

20 εκατ. ευρώ στην πρωτοεμφανιζομενη (!)Swiss Med, για προμήθεια rapid test.

11,5 εκατ ευρώ σε απ’ ευθείας αναθέσεις, από τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής (!) για γάντια, μάσκες, χλωρίνες και κρεμοσάπουνα.
Άγνωστη σε ύψος η πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετήσια επιδότηση σε κλινικάρχες «ακατάσχετη και αφορολόγητη» όπως ονομάζεται στα σχετικά προεδρικά διατάγματα για τη συμβολή τους (!???) στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ενίσχυση 120 εκατ ευρώ στην αεροπορική εταιρεία Aegean για διαφυγόντα κέρδη στην πανδημία

30,3 εκατ. ευρώ στους «παραχωρησιούχους» (!) εθνικών οδών λόγω μη εισπραξης διοδίων κατά την πανδημία

200 εκατ, ευρώ στην Αττική οδός για μείωση εσόδων στην πανδημία

18,5 εκατ. ευρώ επιπλέον επιδότηση στα ΜΜΕ, για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της πανδημίας(!)

177,9 εκατ. ευρώ στη Fraport, (στην οποία χαρίσαμε τα 14 πιο τουριστικά αεροδρόμια της χώρας) λόγω διαφυγόντων κερδών, επί πανδημίας.

130 εκατ. ευρώ αποζημίωση στο επίσης Γερμανικών συμφερόντων αεροδρόμιο Ελ.Βελ.

Σε 927 εκατ ευρώ τα υπερκέρδη των «παρόχων» ενέργειας, για το 2022, σύμφωνα με έκθεση της ΡΑΕ.

239.194 ευρώ στη δημοσκοπική εταιρία του Μαξίμου, για «χωματουργικές» εργασίες.

80 εκατ. ευρώ για επέκταση του φράχτη του Έβρου, στην εταιρία Τερνα που εντελώς συμπτωματικά ανήκει στον πεθερό του Γεραπετριτη

1 εκατ ευρώ επιδότηση στον Πάτση, για αγορά κόκκινων δανείων.
κλπ, κλπ, κλπ

Έχοντας ξεπουλήσει μπιρ παρά όλο το δημόσιο πλούτο της χώρας, δρόμους, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, βουνοκορφές, έχοντας κάνει σαλάμι τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, το δημόσιο χρέος έχει φύγει πάνω από τα 400 δις (από τα 329,4 δισ. το 2010)

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν! τσίμπα κι εσύ ραγιά ένα food pass και σκάσε
Νομίζω πως τα νούμερα μιλάνε μόνα τους!

Όταν η αδικία γίνεται κανονικότητα. Και όταν η κουτσή στραβή τυφλή δικαιοσύνη αδυνατεί να επέμβει κρυμμένη πίσω από παραθυρακια νόμων και διατάξεις,κι όταν φτάνει ένας πρωθυπουργός να λέει ότι οι γονείς των θυμάτων στα Τέμπη τώρα την προεκλογική περίοδο εργαλειοποιουν την τραγωδία, ενώ παράλληλα τηρεί σιγή ιχθύος για την απόφαση του μοιραίου Υπουργού Μεταφορών να πολιτευτεί ξανά μετά την προσχηματικη παραιτηση του, δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις ποιος νοιάζεται τον κόσμο, και ποιος για το επικοινωνιακό του πλασάρισμα.

Ποιος ελέγχει ΜΜΕ τα οποία πλέον δεν αναφέρουν τίποτα για τις εξελίξεις στα Τέμπη στην υπόθεση Μίχου αλλά προπάντων το τι γίνεται γύρω από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών

Αυτό που όμως ξέρω σίγουρα είναι πως ατάκες του τύπου γιατί ο άλλος είναι καλύτερος λέγονται μόνο από τους βολεμενους.

Άντε και καλή μας ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.