Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά 1976: Μνήμη Αλέκου Παναγούλη

Του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνων και θυσιών και αυτό ασφαλώς το μήνυμα τιμούμε όταν μάλιστα συνδυάζεται και με την Ανάσταση, μια λαϊκή γιορτή ανέκαθεν για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Από το 1976 όμως συνδέθηκε με τη μνήμη ενός ανθρώπου προικισμένου και ιδιαίτερα δυνατού, του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη που έχασε τη ζωή του κατά περίεργο τρόπο εκείνο το βράδυ λίγο πριν αποκαλύψει τους φακέλους που είχε ο ίδιος μαζέψει για τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τη Χούντα των συνταγματαρχών αλλά και για τη δραστηριότητα της διαβόητης ΕΣΑ και των ανθρώπων της πολλοί από τους οποίους έμειναν ατιμώρητοι μετά την πτώση του καθεστώτος. 

Ένας αγνός πεισματάρης και θαρραλέος πολιτικός αλλά και ποιητής , ο Αλέκος Παναγούλης , που με τη δράση του έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο σε τι επίπεδα τόλμης και αντοχής μπορεί να φτάσει η ελληνική ψυχή όταν αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας και της Δημοκρατίας , έπαψε να ζεί απρόσμενα τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς του 1976. 

Είναι βέβαιο αν τα στοιχεία και οι φάκελοι Παναγούλη έφταναν στη Δικαιοσύνη δεν θα είχαμε σήμερα τους νοσταλγούς της Χούντας στη Βουλή…

Να είναι αιώνια η μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.