Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάρπη του Δήμου Παιονίας.

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, περί ώρα 12:05 ενημερώθηκε η Υπηρεσία της Π.Υ. Γουμένισσας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Κάρπη του Δήμου Παιονίας. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα με δεκαεπτά (17) υπαλλήλους και ένα (1) πυροσβεστικό ελικόπτερο. Επίσης υπήρξε συνδρομή από το Δασαρχείο Γουμένισσας και την Εθελοντική Ομάδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ», ενώ υπήρχε ετοιμότητα μηχανημάτων έργου από τον Δήμο Παιονίας και την Π.Ε. Κιλκίς. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου δέκα (10) στρέμματα.

Επίσης την ίδια μέρα και περί ώρα 14:23 ενημερώθηκε η Υπηρεσία της Π.Υ. Κιλκίς για εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή μεταξύ των Τ.Κ. Βάθης και Φύσκας του Δήμου Κιλκίς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα με δέκα επτά (17) υπαλλήλους, μία (1) υδροφόρα του Δήμου Κιλκίς. Επίσης υπήρξε συνδρομή από αγρότες της περιοχής με δύο (2) γεωργικούς ελκυστήρες ενώ υπήρχε ετοιμότητα μηχανημάτων έργου από τον Δήμο Κιλκίς και την Π.Ε. Κιλκίς. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου εκατόν εξήντα (160) στρέμματα.

Το άριστο επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστών σε συνδυασμό με τον επιτυχημένο συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διεξάγεται προανάκριση από τα κατά τόπους Ανακριτικά Γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Τέλος σημειώνουμε ότι ως ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κιλκίς συνδράμουμε καθημερινά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης με τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και έξι (6) υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.