Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Δέηση υπέρ καταπαύσεως των πυρκαγιών

† Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Αγαπητοί μου πατέρες και καλοί μου Χριστιανοί
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πατρίδα μας από το ένα άκρο στο άλλο άκρο καίγεται από την πύρινη λαίλαπα των πυρκαγιών οι οποίες καταστρέφουν το φυσικό μας περιβάλλον, καίουν κατοικημένες περιοχές, καίουν ανθρώπους αλλά και τις περιουσίες τους και δημιουργούν μια εικόνα απελπισίας σε όλους μας. 

Ήδη από πολλές ημέρες πολλοί άνθρωποι – πιστά μέλη της Εκκλησίας, συντονιζόμαστε πνευματικά και απευθύνουμε θερμή προσευχή προς τον Θεό τις βραδινές ώρες υπέρ καταπαύσεως των πυρκαγιών. Αυτό σας το συστήνω! Όλοι μαζί να προσευχόμαστε καθημερινά υπέρ καταπαύσεως των πυρκαγιών. 

Η σκέψη μας και η προσευχή μας είναι έντονη για τους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται από τις πύρινες απειλές καθώς και για όσους αγωνίζονται για την κατάσβεσή τους. Σήμερα λοιπόν, σας καλώ να προσευχηθούμε όλοι με ολόθερμη πίστη, ώστε η ευλογία του Θεού να υπερνικήσει την αμαρτωλότητά μας και να σταματήσει αυτό το μεγάλο κακό των πυρκαγιών. 

Ας προσευχηθούμε με απόλυτη προσήλωση για την κατάσβεσή τους, ας προσευχηθούμε με απόλυτη πεποίθηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος και ας είμαστε βέβαιοι ότι αυτά που επιτρέπει ο Θεός να συμβούν στην ζωή μας τα παραχωρεί για να γίνουμε χρηστότεροι.

Με πολλές πατρικές ευχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.