Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παραασκευή, 25/8/2023, 10:56 μ.μ.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη σήμερα (25 Αυγούστου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 28 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σχηματισμός δικογραφίας για έκρηξη

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2023 σε περιοχή της Ημαθίας, μέσα από όχημα στο οποίο επέβαιναν, εκτόξευσαν στο οδόστρωμα δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό), προκαλώντας μικρής έκτασης φωτιά, χωρίς να κινδυνεύσουν πρόσωπα ή περιουσίες.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιούνιο διέρρηξε οικία σε χωριό της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσε ένα κλιματιστικό, μαζί με την εξωτερική του μονάδα, αξίας 400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 19-08-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (25-08-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Μεταξύ αυτών και 27χρονο άντρα, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, στην περιοχή των Βρασνών, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν (30) γραμμάρια ακατέργαστης και (57,9) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης

Η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση του δράστη.

Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η δράση του εντοπίζεται σε χώρο στάθμευσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 11 – 23/07/2023 και αφορά στη διάπραξη διαρρήξεων τριών (3) οχημάτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε συνολικά:

10.550 ευρώ

8.500 δολάρια ΗΠΑ

Φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή

Κινητό τηλέφωνο

Ρολόι

(3) τραπεζικές κάρτες

Είδη ένδυσης και

Έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν ληστεία, περίπτωση κλοπής και μία απόπειρα κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν συνολικά:

(1) ληστεία σε κατάστημα ψιλικών με άσκηση σωματικής βίας και λεία (2.400) ευρώ

(1) περίπτωση κλοπής οχήματος και

(1) απόπειρα κλοπής από οικία.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2021 – Μαΐου 2022, σε περιοχές του κέντρου πόλης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) συνολικά δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποίησαν, χθες (24-08-2023), αστυνομικοί υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τη συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Τροχαίας, Αλλοδαπών και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 74 άτομα και 20 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο έρευνες σε οικίες.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές 56 και 22 ετών, καθώς στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης,

ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών,

4 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και

1 πιστόλι με αποξυσμένο σειριακό αριθμό, που έφερε γεμιστήρα με δύο φυσίγγια.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημεριανές ώρες χθες (24-08-2023), 18χρονο αλλοδαπό για παράνομη μεταφορά ομοεθνών του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εισήλθε σε χωματόδρομο και αφού ακινητοποίησε το όχημα, προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίσθηκαν στο χώρο των αποσκευών, δύο (2) παράτυποι μετανάστες.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται κι ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα (28/08/2023) και την Τρίτη (29/08/2023) θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Τσιμισκή του Δήμου Θεσ/νικης, κατά τις ώρες 21:00΄ έως 06:00΄, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης. Ειδικότερα:

Την Δευτέρα (28/08/2023) δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις δύο (02) δεξιές λωρίδες του οδοστρώματος κυκλοφορίας (ως προς τη κίνηση των οχημάτων) της οδού Τσιμισκή, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Εθνικής Αμύνης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Π. Μελά.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή θα διεξάγεται κανονικά από τις δύο (02) αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας (ως προς τη κίνηση των οχημάτων).

– Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Π. Μελά θα διεξάγεται κανονικά καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών.

Την Τρίτη (29/08/2023) δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις δύο (02) αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας (ως προς τη κίνηση των οχημάτων) της οδού Τσιμισκή, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Εθνικής Αμύνης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Π. Μελά.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή θα διεξάγεται κανονικά από τις δύο (02) δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας (ως προς τη κίνηση των οχημάτων).

– Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Π. Μελά θα διεξάγεται κανονικά καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.


Ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με έκτακτες εργασίες ασφαλτόστρωσης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα (28/08/2023) και την Τρίτη (29/08/2023) κατά τις ώρες 08:00΄ έως 15:00΄ έκαστης ημέρας, θα εκτελεστούν έκτακτες εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα της οδού Μητροπολίτου Γρ. Κυδωνιών των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς από το ύψος της συμβολής της με τη Νέα Οδό έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πάτμου.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε δύο Φάσεις και συγκεκριμένα:

ΦΑΣΗ 1η (ΔΕΥΤΕΡΑ 28/08/2023):

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Κύπρου προς την οδό Πάτμου της οδού Μητροπολίτου Γρ. Κυδωνιών, από το ύψος της συμβολής της με τη Νέα Οδό έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πάτμου.

Συνεπεία των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου προς τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας της οδού Καλλίδου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Συνεπεία των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας προς την οδό Κύπρου της οδού Ιφιγενείας, στο ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Συνεπεία των ανωτέρω θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Καλλίδου (ρεύμα πορείας από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου) στο ύψος της συμβολής της με τη Νέα Οδό και επιθυμούν να εισέλθουν στη Νέα Οδό.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας και των οδών Καλλίδου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κύπρου, Πάτμου, Αιγαίου και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

ΦΑΣΗ 2η (ΤΡΙΤΗ 29/08/2023):

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Πάτμου προς την οδό Κύπρου της οδού Μητροπολίτου Γρ. Κυδωνιών, από το ύψος της συμβολής της με τη Νέα Οδό έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πάτμου.

Συνεπεία των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου προς τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας της οδού Καλλίδου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Συνεπεία των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας προς την οδό Κύπρου της οδού Ιφιγενείας, στο ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Συνεπεία των ανωτέρω θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Καλλίδου (ρεύμα πορείας από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου) στο ύψος της συμβολής της με τη Νέα Οδό και επιθυμούν να εισέλθουν στη Νέα Οδό.

Συνεπεία των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη συμβολή της οδού Πάτμου με την οδό Κύπρου.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας και των οδών Καλλίδου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κύπρου, Αιγαίου και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Βόλβης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (24-08-2023), συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν τον κόμβο Βαγιοχωρίου, εντόπισαν ακινητοποιημένο φορτηγό όχημα. Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν παράνομη μεταφορά δέκα (10) αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και συνέλαβαν τον 41χρονο οδηγό του οχήματος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.