Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

"Τέρμα πια ο εμπαιγμός, όχι άλλες απολύσεις στην PYRAMIS - Να επαναπροσληφτούν άμεσα όλοι οι απολυμένοι"

Δελτίο τύπου Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομ. Κεντρικής Μακεδονίας

Την Δευτέρα 3/4/23 η εταιρία ΠΥΡΑΜΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ προέβη σε νέες απολύσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό εργατών που έδιωξε από το περασμένο καλοκαίρι και μετά. Οι απολύσεις αυτές προκαλούν ακόμα περισσότερη οργή και αγανάκτηση καθώς γίνονται σε εποχές οικονομικής άνθισης και επέκτασης του ομίλου, μετά την πρόσφατη εξαγορά και επαναλειτουργία της γραμμής παραγωγής της ΠΙΤΣΟΣ από την ΠΥΡΑΜΙΣ.

Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πως θα πληρώσουν τους λογαριασμούς σε θέρμανση και ρεύμα, την ίδια στιγμή που ο μισθός έχει τελειώσει από τις 15 του μήνα, η εταιρεία επιλέγει να απολύσει κόσμο μπροστά στο Πάσχα! Όπως ακριβώς είχε κάνει δηλαδή, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Συνάδελφε–ισσα, όλα τα κέρδη για την επέκταση αυτού του ομίλου βγήκαν από τις πλάτες που έβαζες όλα τα προηγούμενα χρόνια, με υπερωρίες, χαμηλούς μισθούς, στερήσεις και υπομονή για να ξημερώσει μια άσπρη μέρα. Και ποια η ανταμοιβή; Με το που πήρε τα πάνω της εταιρεία, σας πετάνε στο δρόμο χωρίς να νοιάζονται τι θα απογίνετε εσείς και οι οικογένειες σας.

Το σύνθημα που βροντοφώναξαν 2,5 εκατομμύρια κόσμου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη «Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ», τώρα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας, σε κάθε εργασιακό χώρο. Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι περιβόητες επενδύσεις όχι μόνο ευημερία δε φέρνουν όπως προπαγάνδιζαν διάφοροι κυβερνώντες και επιχειρηματίες αλλά αντίθετα συνοδεύονται με νέα βάσανα όπως οι απολύσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη τους, την συλλογική τους δράση μέσα από τα συνδικάτα τους, μπορούν να απαιτήσουν και να κερδίσουν τα δικαιώματα του.

Συνάδελφε-ισσα αύριο μπορεί να είσαι εσύ στη θέση των απολυμένων! Πρέπει όμως ΤΩΡΑ να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία κόντρα στα αντεργατικά της σχέδια. Και σ αυτήν την απάντηση πρέπει να πάρει θέση και η διοίκηση του Επιχειρησιακού Σωματείου που συνεχίζει να μην βγάζει λέξη για τις απολύσεις. Ειδάλλως θα παραμεριστούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι.

Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Bαριά και ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους στην Παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.