Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (4/4/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ωρα για το ντέρμπι τίτλου
Το δύο στα δύο στην διαδικασία των πλέι οφ της Α΄ Κατηγορίας σημείωσε ο Αλέξανδρος Κιλκίς, μιας και πέρασε με 4-2 από την έδρα των Μακεδόνων Λιβαδίων, και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τη Νέα Σάντα, έξι μέρες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι.

Το σκορ τα λέει όλα για την ποιότητα του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ καλές στην δημιουργία φάσεων, και πέραν των τερμάτων που σημείωσαν, να έχουν και άλλες αξιόλογες στιγμές.

Ο Αλέξανδρος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, και στο 5’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπελίτσα. Στο 10 εεξαιρετική συνεργασία με τον Κότσι απέναντι από τον τερματοφύλακα να στέλνει την μπάλα έξω. Στο 12’ νέα μεγάλη στιγμή με τον Μπελίτσα αυτή την φορά να μη βρίσκει στόχο.

Στο 13’ ο Ζορμπάς έκανε το σουτ, και ο τερματοφύλακας Καλαϊτσίδης έδιωξε στην αριστερή του γωνία και η μπάλα από τους αμυντικούς απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ο Αμανατίδης έκανε την κεφαλιά όμως πάνω στη γραμμή απομάκρυναν οι παίκτες των Μακεδόνων.

Ο ρυθμός δεν έπεφτε με τον Μπελίτσα να μπαίνει στην περιοχή στο 19’ και να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 27’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να έχουν οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Βασίλη Νικολαΐδη. Εν τέλει στο 40’ οι Μακεδόνες έπειτα από στατική φάση έφτασαν στο γκολ με κοντινό πλασέ του Κίμωνα Νικολαΐδη.

Με τις αλλαγές από πλευράς Αναστασιάδη και Δαίλλίδη ήρθε άμεσα η ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και στο 51’ ο Μακάριος υποδέχθηκε σωστά μέσα στη περιοχή και πλάσαρε για το 1-1, ενώ στο 54’ από ωραία συρτή σέντρα του Κετικίδη, ο Χαριτωνίδης σημείωσε αυτογκόλ στη προσπάθειά του να απομακρύνει.

Οι γηπεδούχοι στο 58’ κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κίμων Νικολαΐδης. Ο Αλέξανδρος Κιλκίς δεν πτοήθηκε και έβαλε άμεσα την μπάλα κάτω, για να ανακτήσει το προβάδισμα, κάτι που πέτυχε στο 69’ο Ζορμπάς έκανε πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Μπελίτσα, ο οποίος μπήκε στη περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα Λιβάδια λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν δύο λεπτά αργότερα, όμως ο Αθανασιάδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κ. Νικολαΐδη, και τελικά στο 80’ ο Μπελίτσας μπήκε στην περιοχή και μετά από γύρισμα ο Μακάριος σημείωσε το δεύτερο τέρμα του και διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Ευχαριστούμε τους Μακεδόνες Λιβαδίων για την άψογη φιλοξενία και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στους εναπομείναντες αγώνες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Αθανασίαδης, Δ. Πότκα (46’ Κετικίδης), Ι. Αλμασίδης (76’ Στανημερόπουλος), Σιδηρόπουλος (55’ Χριστοφορίδης), Μαριόγλου (81’Γκαμπριντασβίλι), Αμανατίδης, Μπελίτσας, Σ. Παπαδόπουλος, Μακάριος, Ζορμπάς, Κότσι (46’ Γρηγοράκης).

Το πρώτο βήμα η Κ16 του Αλέξανδρου

Η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε για άλλη μια φορά το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη! Ο Αλέξανδρος Κιλκίς με το τμήμα «Ίντερ» στην Κ16 επικράτησε με 5-3 του ΠΑΟΔ στο γήπεδο του Μακεδονικού, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Η ομάδα των Μιχάλη Αναστασιάδη και Γιώργου Δαϊλλίδη έκανε μια φοβερή ανατροπή, μιας και με δύο τέρματα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε πέντε γκολ και προηγήθηκε με 5-2, με τον ΠΑΟΔ να μειώνει απλά λίγο πριν το τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αλέξανδρος Κιλκίς είχε την κυκλοφορία της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΔ ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις, και ο τερματοφύλακας Βασίλης Κατσάκης είχε δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Από την μεριά του ο Αλέξανδρος είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Χρήστο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Δεσποινίδη, οι οποίοι όμως νικήθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΔ κέρδισε πέναλτι στο δεύτερο λεπτό και το μετέτρεψε σε γκολ, και με τη σέντρα «έκλεψε» την μπάλα και πέτυχε και το 2-0. Κάπου εκεί οι ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου «αφυπνίστηκαν», έμειναν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, και πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής.

Σέντρα του Παυλίδη και κεφαλιά του Γρηγοράκη για την μείωση του σκορ, και στο 48’ κερδισμένο πέναλτι του Πόζντνιακ που το μετέτρεψε σε γκολ ο Γρηγοράκης. Ο επιθετικός του Αλέξανδρου βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και δύο λεπτά αργότερα από σέντρα του Κότσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. Στο 52’ ο Πόζντνιακ πέρασε τέσσερις αντιπάλους και ανατράπηκε μέσα στη περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε και πάλι ο Γρηγοράκης κάνοντας το 4-2.

Ο χορός των γκολ για την ομάδα μας συνεχίστηκε στο 55’ με τον Γρίβα να περνά δύο αντιπάλους και με δεξί σουτ να «γράφει» το 5-2. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον ΠΑΟΔ εν τέλει να βρίσκει γκολ από στατική φάση με κεφαλιά λίγο πριν το τέλος.

Η ρεβάνς το επόμενο Σάββατο στην Τριανδρία.

Κόντα στην πρόκριση η Κ14

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» στην Κ14 της ΕΠΣ Μακεδονίας έκανε ο Αλέξανδρος Κιλκίς, αφού επιβλήθηκε στη Πολίχνη του τοπικού Φοίνικα με 3-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι το πρωί του Σαββάτου.

Όλα έγιναν στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ, αλλά τον Αλέξανδρο να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Κωνσταντινίδης ευστόχησε σε πέναλτι, ο Κηροποιός με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γαλέα πέτυχε το 2-1, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Γ. Κελίδης με ωραία ατομική προσπάθεια.

Πάει για την ανατροπή η Κ13

Πίστη και αισιοδοξία χρειάζεται η Κ13 του Αλέξανδρου Κιλκίς, για να πάρει την πρόκριση το επόμενο Σάββατο στην έδρα της Α.Ε. Νέων Σίνδου, μετά την ήττα της με 4-3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Άλκης Καμπανός» της Ευκαρπίας.

Τρομερό παιχνίδι με όμορφα γκολ, με ρυθμό, και πολλές φάσεις, με τον Αλέξανδρο Κιλκίς να προηγείται με 2-0 χάρη σε τέρματα του Κίμωνα Νικολαΐδη με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας, και του Χρήστου Παπακώστα με φοβερή ατομική ενέργεια.

Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν δύο γκολ στην «κόντρα» και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίνδος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά της στις αντεπιθέσεις και σημείωσε άλλα δύο τέρματα, με τον Κίμωνα Νικολαΐδη να μειώνει με άμεση εκτέλεση φάουλ λίγο πριν το φινάλε.

Δράση στην ΕΑΚΕ

Η δράση συνεχίστηκε το Σάββατο στα γήπεδα του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη για τις ομάδες του Αλέξανδρου Κιλκίς, που είχαν υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της ΕΑΚΕ. Η Κ10 «Μαρσέιγ» αγωνίστηκε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και για ακόμη μια φορά έδειξε πως «κοιτάζει στα μάτια» τα τμήματα των μεγάλων ΠΑΕ.

Η Κ8 «Μπάρτσα» του Κωνσταντίνου Σωτηριάδη αγωνίστηκε με τον Εθνικό Ευόσμου, και πέτυχε πολλά γκολάκια. Αγώνας και για την Κ11 «Παρί» του Δημήτρη Μούρου με την Διάπλαση, με το παιχνίδι να είναι άκρως ισορροπημένο.

Εντυπωσιακή η Κ9 «Φιορεντίνα» στον αγώνα της με τον Μακεδονικό, καθώς σημείωσε πολλά τέρματα, ενώ στο τέλος «λύγισε» η Κ12 «Μίλαν» του Βασίλη Ορμανίδη στο παιχνίδι της με την Pro Soccer Academy.

Νέα νίκη στην ΕΠΣ Κιλκίς

Με μια ακόμη νίκη συνέχισε η Κ14 «Μάντσεστερ» στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς, αφού επικράτησε με διψήφια διαφορά τερμάτων στο Πολύκαστρο της τοπικής Αθλητικής Ένωσης. Γρήγορος ρυθμός, συνεχής δημιουργία και όμορφα γκολ από τους ποδοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Ντουντούκη.

Φιλικά στο Πολύκαστρο

Ιδανικός καιρός για ποδόσφαιρο το πρωινό της Κυριακής, με τρεις ομάδες του Αλέξανδρου Κιλκίς να μεταβαίνουν στο Πολύκαστρο και να δίνουν φιλικούς αγώνες με την ΑΕΠ. Η Κ8 «Ρόμα» του Χρήστου Γιοβά, η Κ10 «Μπάγερν» του Κωνσταντίνου Σωτηριάδη και η Κ11 «Τότεναμ» του Δημήτρη Μούρου αγωνίστηκαν με τους «ασπρόμαυρους», συνδυάστηκαν σωστά, και πάνω από όλα διασκέδασαν με το αγαπημένο τους άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.