Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 4/4/2023, 11:50 π.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν στη 1 Απριλίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 5,5 γραμμαρίων και ένας πλαστικός τρίφτης κάνναβης. Επίσης σε οικία που διέμεναν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε να αποκρύπτουν ποσότητα κάνναβης βάρους 388 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Συλλήψεις για κλοπή

- Συνελήφθη στιη 1 Απριλίου 2023 το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από επιχείρηση στην πόλη των Σερρών μία τσάντα με διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

- Συνελήφθησαν στη 1 Απριλίου 2023 το βράδυ στην Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 2 ανήλικοι ημεδαποί, καθώς διαπιστώθηκε να έχουν αφαιρέσει 2 κοινόχρηστα ποδήλατα, προκαλώντας φθορές στο σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλισης τους. Τα κλεμμένα ποδήλατα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μεταλλικό σφυρί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 31 Μαρτίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 76,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και νάιλον τεμάχια για την συσκευασία των ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 109 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, από ώρα 23.00 της Τρίτης 4 Απριλίου 2023 έως ώρα 07.00 της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών εάν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434 χιλιόμετρο), έως τον βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (438 χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη).

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και του τοπικού οδικού δικτύου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 έως και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12.061 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 2.283 παραβάσεις, από τις οποίες:

1.167 για υπερβολική ταχύτητα,
76 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
52 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
23 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
935 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Συλλήψεις για κλοπή

- Συνελήφθη προχθές (2 Απριλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίπολης, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς λίγο νωρίτερα προσέγγισε ηλικιωμένο άνδρα και με το πρόσχημα πώλησης τροφίμων, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στον παθόντα.

- Συνελήφθησαν προχθές (2 Απριλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 2 ανήλικοι ημεδαποί, καθώς δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που επέβαιναν, προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο λίγο αργότερα προσέκρουσαν σε τοιχίο με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα τη δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Έδεσσα. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πένσα.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εργασιών διαγράμμισης.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρες 07.30 έως 19.30, ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών, θαδιακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471 χιλιόμετρο), έως τον ανισόπεδο κόμβο Αγαθούπολης (459 χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, στην οποία τα οχήματα θα εισέρχονται με εκτροπή κυκλοφορίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου της Εγνατίας Οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.