Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Περιοδείες πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Κιλκίς. Ο Κώστας Τσαουσίδης, επισκέφθηκε την πυροσβεστική υπηρεσία Κιλκίς και τον πυροσβεστικό σταθμό, που βρίσκεται εντός της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μοιράστηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, για την αντιπυρική προστασία, η οποία αναδεικνύει την ανάγκη πρόληψης, αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα.

Κι αυτό καθώς παραμένει κύριο ζήτημα η πρόληψη και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού τόσο σε έργα από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασική Υπηρεσία, δήμος και Περιφέρεια), όσο και η κατάλληλη υποδομή, η αναγκαία στελέχωση και ο εξοπλισμός των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Έγινε αναφορά στις αιτίες και τους αρνητικούς παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών. Σήμερα, μετά το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, ο λαός έχει βγάλει συμπεράσματα. Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι το κέρδος, το κράτος, αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν. Αυτό ισχύει και για τις μεγάλες αδικαιολόγητες καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών, η ανάγκη για άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.

Στο τέλος της συνάντησης επισημάνθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίοι διατήρησαν όλο το καθεστώς υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασική Υπηρεσία, με βαριές συνέπειες και στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και στα δάση, το περιβάλλον. Το ΚΚΕ διαθέτει προτάσεις για όλα τα πιο πάνω ζητήματα και καλεί όλο το λαό να συμπορευτεί μαζί του και στους αγώνες και στην κάλπη, για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.

Το Σάββατο στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, περιόδευσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, Μέμα Τεμεκενίδου, Ρία Αλτιπαρμακίδου και Κώστας Τσαουσίδης. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης περιοδείας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκθέτες της λαϊκής, παραγωγούς και επαγγελματίες καθώς και τους καταναλωτές για το ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και τη δυσκολία επιβίωσης και των ίδιων των παραγωγών.

Έντονη ήταν η συζήτηση για τα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης. Τονίστηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τις λαϊκές οικογένειες σε αυτή την κατάσταση, με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, με τα μνημόνια που εφάρμοσαν με τον κατώτερο μισθό πείνας που θεσμοθέτησαν, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, που οδηγεί τους χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες στα όρια της επιβίωσης.

Έγινε φανερό πως μπροστά σε αυτήν την κατάσταση υπάρχει η ανάγκη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πραγματικές ανάσες ανακούφισης και όχι κοροϊδία. Αυτό πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής διεκδίκησης μαζί με τη συνείδηση πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Από την ίδια τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη ο λαός συνολικά να απορρίψει την πολιτική και τα κόμματα που του έχουν τσακίσει τη ζωή και να στηρίξει μαζικά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που με τις θέσεις αλλά και με την ανιδιοτελή και μαχητική δράση των μελών και φίλων του, όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε μπροστά στην πάλη για την αποκάλυψη και καθυστέρηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην υπεράσπιση των λαϊκών εργατικών δικαιωμάτων παντού, παλεύει για να δυναμώσουν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, που ο λαός θα κάνει κουμάντο, απαλλαγμένος από "κυβερνητικούς σωτήρες" που όλο τον "σώζουν" και όλο και περισσότερο βαθαίνουν την εκμετάλλευση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, τέλος, τόνισαν ότι, όσο πιο αδύναμα είναι τα αστικά κόμματα, όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει ένας δρόμος για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.