Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ υψώνουν δυνατά τη φωνή τους έναντι της ιδιωτικοποίησης του νερού

Ανακοίνωση εργαζομένων ΔΕΥΑ Παιονίας
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, την Πέμπτη 09/03/2023 από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μμ, πραγματοποίησαν πορεία στο Πολύκαστρο για να δηλώσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, συμμετείχαν στην στάση εργασίας, που εκ νέου είχε προκηρύξει η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, την Δευτέρα 13/03/2023 από τις 11:00 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, προς δήλωση της αντίθεσής τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Οι εργαζόμενοι υιοθετούν τις θέσεις που κατατέθηκαν από την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στη διαβούλευση, περί απόσυρσης του σχεδίου νόμου, αιτούνται και διεκδικούν τα παρακάτω:

- Απόσυρση του νομοσχεδίου περί ιδιωτικοποίησης του νερού.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

Όχι στην λογική της εμπορευματοποίησης, ναι στην παροχή ΦΘΗΝΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ νερού.

Άμεση ενίσχυση των ΔΕΥΑ για την απορρόφηση του «ενεργειακού» τους κόστους.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλήνια Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/03/2023, για την άρση της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών.

Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες, τους τοπικούς φορείς και τους συνδημότες μας να υψώσουμε την φωνή μας έναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

Απαιτούμε το νερό να παραμείνει δημόσιο αγαθό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.