Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στον Τελικό Ρομποτικής του W.R.O. HELLAS 2023

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την επωνυμία «Διαστημικοί Πολίτες», έλαβε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό W.R.O. HELLAS που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία ομάδων από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η ομάδα του Σχολείου μας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό W.R.O. διαγωνίστηκε στην ανοικτή κατηγορία «Έξυπνες πόλεις – Smart Cities».

Στο θέμα του project, τα παιδιά της ομάδας εντυπωσίασαν με τις γνώσεις και το ομαδικό τους πνεύμα τους κριτές και τους επισκέπτες του περιπτέρου τους, καταφέρνοντας να καταγράψουν πολύ μεγάλη βαθμολογία στο αντίστοιχο φύλλο αξιολόγησης και να κατακτήσουν τελικά ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό που θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023.

Τα μέλη της ομάδας αντιμετώπισαν ιδιαίτερες προκλήσεις στην ανάπτυξη του project, εργαστήκαν ομαδικά, γνώρισαν τον τρόπο δουλειάς και τα μέλη των άλλων ομάδων, ενώ ασχολήθηκαν εποικοδομητικά με τη ρομποτική, έναν ιδιαίτερο κλάδο εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαίδευση που συνδυάζει πολλές επιστημονικές περιοχές και θα απασχολήσει την εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια. Τέλος η εμπειρία της ομάδας από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την ανάπτυξη της ρομποτικής στο σχολείο μας τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό ΤΠΕ του Σχολείου μας κο Χριστόδουλο Καρακάση, την Εικαστικό κα Ευτυχία Λιναρά καθώς και τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς κο Στανημερόπουλο Παναγιώτη που ευχαρίστως παραχώρησε στο Σχολείο το set ρομποτικής WeDo 2.0 που ήταν απαραίτητο για την ανάπτυξη του project.

Τέλος η ομάδα ευχαριστεί τους γονείς που αγκάλιασαν απόλυτα το εγχείρημα και η προσφορά τους ήταν καθοριστική στην επιτυχία της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.