Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Σε κατάσταση ανάγκης

Του Κώστα Μπούζα
Διαβάζουμε στο περιοδικό «Χωρίς Σύνορα», που εκδίδεται από το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα:

Ρεπορτάζ σχετικό με τα προβλήματα των γυναικών στις περιοχές που δραστηριοποιείται η οργάνωση, από τον Νώντα Πάσχο, Διευθυντή σύνταξης του περιοδικού: Όταν μια γυναίκα στην Αιθιοπία φεύγει από το σπίτι της για να γεννήσει στο τοπικό νοσοκομείο, γίνεται συνήθως μια τελετή αποχαιρετισμού, μια και δεν είναι σίγουρο πως θα επιβιώσει. Στο Μαλάουι, η εγκυμονούσα καλείται «πακάτι», δηλαδή «αυτή που βρίσκεται ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο».

Άρθρο περί υγείας, από τον Απόστολο Βεΐζη, γιατρό: Στις αναπτυσσόμενες χώρες, κάθε χρόνο, περισσότερες από 529.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού, επειδή δεν υπάρχει επαρκής πρόσβαση σε βασικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Αναφορά κάποιων στιγμών αποστολής στο Σουδάν, από τον Βασίλη Στραβαρίδη, συντονιστή του προγράμματος στο Ντραφούρ: Η πιο σοκαριστική εικόνα που αντίκρισα ήταν παιδιά 10-12 ετών, να φορούν στρατιωτικές στολές και να κουβαλούν αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ. Είναι μια εικόνα που πάντα μας προκαλεί αισθήματα αμηχανίας, θυμού, θλίψης, αλλά πάνω απ’ όλα μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

Χωρίς σχόλια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.