Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος/Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ν.Φ.-Ν.Χ., Ευτυχία Παπαλουκά, μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Ενεργή Πολίτης, γλυκύτατη Μητέρα, Ιστορικός και Αρχαιολόγος ΕΚΠΑ, γνήσια Αυτοδιοικητική Πολιτικός με σημαντική Πορεία και φωτεινο Μέλλον, Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας... Ανήσυχο Πνεύμα, με πλατιούς Ορίζοντες και ανοιχτούς Αντένες, Αριστερή των Κινημάτων και Μαχήτρια της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Πατρίδας... νεαρά κυρία, Παπαλουκά Ευτυχία, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


- Με τι πραγματεύεται και τι εκπροσωπεί η νέα αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη προσπάθειά σας, το κοινωνικό σας κίνημα, η πολιτική κίνησή σας;


Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη έχω την τιμή να συμμετέχω σε ένα ευρύ αυτοδιοικητικό μέτωπο για την αλλαγή σελίδας στην πόλη μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα. Στη Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών - Η Πόλη της Καρδιάς μας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χάρη Τομπούλογλου.

Η συνεργασία μεταξύ εμού και του στενού μου συνεργάτη, επίσης ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, πρώην Πρόεδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Αλέκου Γούλα, με τον Χάρη Τομπούλογλου και τους συνεργάτες του, αλλά και με άλλους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους οικοδομήθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε ένα δυναμικό τμήμα της αντιπολίτευσης που αποτέλεσε ανάχωμα στις αντιλαϊκές αποφάσεις της διοίκησης Βούρου.

Εκφράζουμε την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της περιοχής μας που έχει βιώσει την αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης Βούρου για τα καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές και θέλει να δει τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα στα χέρια μιας δημοτικής αρχής που θα ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής στην πόλη, που θα δουλέψει σκληρά στην υπηρεσία των πολιτών, και όχι για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών.

Με την παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους που ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό ψηφοδέλτιο, 3,5 χρόνια τώρα είχαμε κοινές θέσεις στο 95% των ζητημάτων. Το ερώτημα για το πώς θα συνεργαστούμε απαντιέται εύκολα: Εμείς συνεργαστήκαμε ήδη και τους δείξαμε ότι μπορούμε να συνθέσουμε το διαφορετικό. Αυτή είναι η δύναμή μας, συνθέτουμε το διαφορετικό.

Με τον Βούρο οι μόνοι που συνεργάστηκαν ήταν όσοι λίγοι εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους με καμία αντιδημαρχία, με κανένα ξεροκόμματο. Εμείς συνεργαζόμαστε με αρχές, με ιδέες. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές καταβολές, αλλά το κόμμα μας είναι ένα: η Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.

Ο νέος συνδυασμός δημιουργήθηκε μέσα από διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες, με σκοπό να είναι η Νέα Χαλκηδόνα και η Νέα Φιλαδέλφεια σε πρώτο πλάνο.

- Πες μας το μεγάλο ατού της νέας υπερκομματικής σας ομάδας και της συνολικής πρότασης σας για την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ;

Θεωρώ πως το μεγάλο μας ατού είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της Συμπαράταξης, ο Χάρης Τομπούλογλου, ο θεμελιωτής της αλλαγής για τον Δήμο μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως κατόρθωσε να συνενώσει τόσες διαφορετικές κινήσεις, ομάδες, ενεργούς πολίτες, και ο ίδιος είναι ο εγγυητής της ενότητας και της κοινής προσπάθειας όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών, με κοινή συνισταμένη την απάντηση στο ερώτημα «τι πόλη θέλουμε και πώς θα τη φτιάξουμε».

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι ένας άνθρωπος με σταθερή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με άριστη γνώση των προβλημάτων της πόλης μας από άκρη σε άκρη.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει όλη του τη ζωή στην πόλη μας και δεν βλέπει την ενασχόληση με το Δήμο μας ως σταθμό, ως σκαλοπάτι για να κάνει κάτι άλλο, ως ευκαιρία για να κερδίσει ο ίδιος χρήματα ή πολιτική ισχύ. Θέλει να γίνει Δήμαρχος για να προσφέρει ακόμα περισσότερο, όπως προσφέρει επί δεκαετίες, από όποια θέση κι αν βρέθηκε, στους συμπολίτες μας.

Πιστεύω πως θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος που θα αφήσει ιστορία στην περιοχή μας και όλοι οι συνεργάτες του θα τον στηρίξουμε σαν μια γροθιά σε όλη αυτή την πορεία της υλοποίησης του κοινού μας οράματος για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα που αγαπάμε.

- Μητέρα, επιστήμονας, πολιτικός... τι είσαι πιο πολύ από όλα... και τι πρώτα από όλα;


Όταν αποκτάς ένα παιδί, σίγουρα εκείνο γίνεται η πρώτη προτεραιότητα. Η μητρότητα (ή η πατρότητα), όμως, και η συνειδητοποίηση ότι μεγαλώνεις ένα νέο άνθρωπο, αποτελεί από μόνο του ένα επιπλέον κίνητρο τόσο για να δημιουργήσει κανείς επαγγελματικά, όσο και για να συμμετάσχει και να προσπαθήσει για τα κοινά.

Αφενός γιατί, ως γονέας, αποτελείς, εκ των πραγμάτων, πρότυπο για το παιδί σου και θέλεις να είσαι ένα θετικό πρότυπο, διδασκοντάς του την αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενεργή δράση για το καλό του συνόλου.

Αφετέρου διότι όλοι μας αποτελούμε μέλη μιας κοινωνίας και δεν μπορεί να υπάρξει ατομική ευημερία σε μια δυστυχισμένη κοινωνία. Ο μόνος τρόπος για να ζήσουν τα παιδιά μας ευτυχισμένα είναι να δομήσουμε και να τους παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία.

Κι αυτό σίγουρα δεν γίνεται μέσω του ατομικού δρόμου, αλλά μόνο μέσω της κοινής δράσης του λαού. Το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας περνάει, λοιπόν, μέσα από την πολιτική, με εργαλείο την επιστήμη και έτσι όλα αυτά συνδέονται.

- Είναι σε καλύτερο βαθμό και θέση ο ρόλος και οι προσδοκίες της Γυναίκας του σήμερα στο οικονομικο-κοινωνικό γίγνεσθαι σε σχέση με 20 χρόνια πριν;


Οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων και τα στερεότυπα εξακολουθούν να έχουν μεγάλη επιρροή στην κατανομή των ρόλων μεταξύ γυναικών και ανδρών, τόσο μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο, όσο και στους χώρους εργασίας και στην κοινωνική-δημόσια ζωή.

Τα στερεότυπα φύλου περιορίζουν το φάσμα των επιλογών απασχόλησης και ατομικής ανάπτυξης των γυναικών, εμποδίζοντάς τες να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους ως άτομα, και, κατά συνέπεια, αποτελούν ισχυρά εμπόδια στην επίτευξη ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Για τις γυναίκες τίθενται διλήμματα που δεν τίθενται για τους άντρες και υπάρχει αμφισβήτηση για το κατά πόσο η ενασχόλησή τους με τη δημόσια σφαίρα ή η επαγγελματική/επιστημονική τους εξέλιξη και καταξίωση συνάδει ή όχι με την ύπαρξη προσωπικής ζωής, τη δημιουργία οικογένειας κλπ.

Ένα επιπλέον ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες που ασχολούμαστε με τα κοινά, όπως επίσης και στην επαγγελματική μας ζωή, είναι ο σεξισμός, οι επιθέσεις εις βάρος του φύλου μας, στις οποίες είτε θα γίνουμε ανθεκτικές και θα οχυρωθούμε ψυχολογικά οι ίδιες και ο περίγυρός μας ώστε να μην μας αγγίζουν, είτε θα περιχαρακωθούμε και θα υπαναχωρήσουμε στην επαγγελματική και στην κοινωνική και πολιτική μας δραστηριότητα, για να περιορίσουμε την έκθεση.

- Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι, είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη και Κόσμο, είτε γενικά... ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.

Θαυμάζω πολλές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού. Έστω και ασυναίσθητα «πατάμε στα βήματα» άλλων, στη διάρκεια της ζωής μας.

Όμως τη μεγαλύτερη έμπνευση αντλώ από τους καθημερινούς ανθρώπους που συναντώ και παρατηρώ να αγωνίζονται για την επιβίωση και ταυτόχρονα να μην χάνουν τη δοτικότητα, την αγάπη για τους συνανθρώπους τους, την ανιδιοτελή τάση για προσφορά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.