Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 25/11/2022, 6:14 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη προχθές (23 Νοεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και απέρριψε από το όχημα μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 100 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του οχήματος απώθησε τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την παραπάνω ποσότητα κοκαΐνης είχαν προμηθευτεί από κοινού με έναν ημεδαπό άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,2 γραμμάρια κάνναβης.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (24 Νοεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, δύο αλλοδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός αλλοδαπού, βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκαν:

41 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 34 κιλών και 444,66γραμμαρίων,
1,67 γραμμάρια κοκαΐνης,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
4 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του δεύτερου αλλοδαπού, εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκαν, ποινή κάθειρξης 14 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

· Συνελήφθη χθες (24 Νοεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-  κάνναβη βάρους 1 κιλού και 131 γραμμαρίων,

-  2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

-  6 μαχαίρια,

-  1 ράβδος - γκλοπ και

-  1 φωτοβολίδα.

· Συνελήφθη χθες (24 Νοεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 29,6 γραμμάρια ηρωίνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στην αυλή της οικίας, καθώς και χρηματικό ποσό 20 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων (2 αλλοδαποί, 1 ημεδαπός και 1 ανήλικος ημεδαπός), καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 15 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2022, παραβίασαν μονάδα προσχολικής εκπαίδευσης σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηχεία κ.α.). Τα παραπάνω άτομα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και παρέδωσαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην διευθύντρια της προσχολικής μονάδας.


Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράσυρσης πεζής, με εγκατάλειψη, από αυτοκίνητο

Εξιχνιάστηκε έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπόθεση παράσυρσης πεζής, με εγκατάλειψη, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού και 19χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη χθες (23-11-2022).

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-11-2022 στο κέντρο της πόλης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 21χρονη ημεδαπή, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

Η 21χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.

Η συλληφθείσα και η σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί και θα υποβληθεί αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και απόπειρα).

Ειδικότερα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου 2022 σε περιοχές του Λαγκαδά, διάφορα εργαλεία, ένα ποδήλατο και αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσεις διαρρήξεων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 38χρονος αλλοδαπός και 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους εκμεταλλευόμενοι την ευκαιριακή στάθμευση οχημάτων σε χώρους παραλίας, πλησίον κοιμητηρίων και καταστημάτων προέβησαν σε 15 διαρρήξεις αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρήματα, αξεσουάρ αυτοκινήτων, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του τρέχοντος έτους στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο 41χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι κινούμενοι με μοτοσικλέτα στην περιοχή του Ευόσμου, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από δύο γυναίκες ένα πορτοφόλι και μία τσάντα, που περιείχαν χρήματα, προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

Η προαναφερόμενη μοτοσικλέτα εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.