Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 18/7/2022, 11:59 μ.μ.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2022) τα ξημερώματα σε συνοριακή περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα προμηθεύτηκαν καπνικά προϊόντα από γειτονική χώρα, τα οποία συνεργός τους εισήγαγε παράνομα από μη νομοθετημένο συνοριακό σημείο, με σκοπό να τα παραλάβουν, μετά την είσοδό τους στη χώρα. 

Οι συλληφθέντες υπέδειξαν το σημείο με τα λαθραία καπνικά προϊόντα, όπου εντοπίσθηκαν 420 πακέτα τσιγάρων, ενώ στην οικία τους κατείχαν επιπλέον 330 πακέτα τσιγάρων. Συνολικά κατασχέθηκαν 750 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και τα οποία θα παραδοθούν στο αρμόδιο τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Συλλήψεις για κλοπές 

- Συνελήφθη προχθές (15 Ιουλίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία μεαστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας καιαστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της προηγούμενης ημέραςενεργώντας με δύο συνεργούς του, αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο σε αγροτική περιοχή των Σερρών καλώδια χαλκού μήκους 30 μέτρων, διαταράσσοντας την υδροδότηση αγροκτημάτων της περιοχής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκεστην οικία του, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλεμμένων καλωδίων.Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της κλοπής.

- Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες και μία ανήλικη ημεδαπή, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από την κατοχή ημεδαπής ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα, με την οποία πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές σε κατάστημα των Σερρών, χρηματικού ύψους 80 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε η τραπεζική κάρτακαι χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν από την παθούσα.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, με το πρόσχημα αγοράς οχήματος που διέθετε προς πώληση μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο ένα ζευγάρι ημεδαπών, υπέκλεψαν τηλεφωνικά τα τραπεζικά τους στοιχεία και αφαίρεσαν από ένα λογαριασμό τους χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από απογευματινές ώρες 15-07-2022 έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (17-07-2022), συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνολικά δεκατρία (13) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, στερεοφωνικά συγκροτήματα και ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά περίπτωση, με ενισχυτή, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.