Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015…

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού
Αναπληρωτής Συντονιστής Ο.Μ. Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση μεγάλων θεμάτων που σχετίζονται με εθνικά ζητήματα αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

Έχασε την μάχη του Αιγαίου όταν περήφανη αγόρασε αεροπλάνα και φρεγάτες. Και ενώ ετοιμαζόταν (ορθώς) για τη μάχη στο πεδίο, η Τουρκία ξεκίνησε τη μάχη στη συνείδηση των πολιτών της Δύσης με τον όρο Turkaegean. Θυμίζει αναλογικά την κατοχύρωση της χρήσης των αρχικών MK/MKD το 1994 από την τότε πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας όπου η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε και αρκέστηκε σε γυμναστικές ασκήσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Έχει βγει amber alert και αναζητούνται οι πατριώτες της ΝΔ με τις περικεφαλαίες που πωλούν πατρίδα σε κάθε ευκαιρία. Η έννοια του ρήματος «πωλούν» αφήνεται στην κρίση του καθενός και της καθεμιάς.

Φταίει ο κορωνοϊός και ο πόλεμος στην Ουκρανία για την ενεργειακή ακρίβεια όταν οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος άρχισαν να καταφθάνουν 8 μήνες πριν την έναρξη του πολέμου. Ναι η ανωμαλία στη διεθνή αγορά έχει επιπτώσεις. Την ίδια στιγμή ουδόλως φταίει – κατά την κυβέρνηση – η απόφαση για εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση πριν και από την κραταιά γερμανική οικονομία ούτε και το γεγονός ότι επιτρέπεται σε τέσσερις εταιρείες να αυξομειώνουν κατά το δοκούν την τιμή της μεγαβατώρας μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Η κυβέρνηση λέει ότι αναστέλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά στην πράξη την περιλαμβάνει στο ανά δίμηνο τίμημα.

Η ενεργειακή ακρίβεια πυροδότησε τον πληθωρισμό ενώ η διεθνής συγκυρία επαύξησε το γεγονός. Την ίδια στιγμή αγνοούνται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης που οφείλουν να διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους στην αγορά. Ακόμα και η…πυγμή επιβολής του αντικαπνιστικού νόμου έχει χαθεί ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα και φαντάζει ως λεπτομέρεια.

Ο δανεισμός αυξήθηκε από το 160% του ΑΕΠ το 2014, στο πλέον του 200% και σήμερα είμαστε η χώρα με το τρίτο υψηλότερο χρέος στον κόσμο. Σίγουρα κάποιος άλλος φταίει και όχι το γεγονός ότι η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως προκάλυμμα για διάφορες επιλογές όπως απ’ ευθείας αναθέσεις που έχουν ξεπεράσει τα 7,5 δις. Ευρώ. Για καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής ούτε λόγος από την κυβέρνηση και τους κατά τα άλλα λαλίστατους κ. Γεωργιάδη και Σταϊκούρα.

Και σα να μην έφταναν αυτά, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε – παρουσία κοινοτικής επιτρόπου - το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls. Κατά τον Κομφούκιο βέβαια «Ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους».

Ξεχνά ο Πρωθυπουργός πώς έφτασε η χώρα στα μνημόνια και τη συμβολή του κόμματος του στην πορεία προς αυτά. Ξεχνά την κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2007-2009 και την αλόγιστη διαχείριση των οικονομικών. Ξεχνά την κυβέρνηση συνεργασίας (τότε ήταν καλές οι συνεργασίες των κομμάτων) της περιόδου 2012-2014 και την ανέχεια των πολιτών. Μια ανέχεια που την καλλιεργεί και φροντίζει να την εντείνει περισσότερο σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα και αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες το 2019. Στις εκλογές που έρχονται, όποτε και αν γίνουν, ψηφίζουμε για όσα έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αφού έχει και άλλες επιτυχίες – πέραν του ομολογουμένως επιτυχημένου κ. Πιερακάκη – η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη το κακό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το εισόδημά των πολιτών αυξήθηκε πραγματικά και όχι μόνο ονομαστικά, οι νέοι και οι νέες βρίσκουν πολλές και καλές δουλειές και σπίτια με ενοίκιο αντίστοιχο του μισθού που λαμβάνουν, το μηνιαίο εισόδημα δεν τελειώνει στα μισά του μήνα, οι δομές υγείας και οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως πολίτες προηγμένης χώρας και άλλα πολλά που ο πολίτης τα γνωρίζει καλύτερα.

Εκτός αν αυτή η επίκληση στο παρελθόν σημαίνει ότι η κυβέρνηση φοβάται για τα πεπραγμένα της δικής της θητείας και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

2 σχόλια:

  1. Ναι μπορει η κυβερνηση Μητσοτακη να εκανε και να κανει λαθη αλλα δεν εχει καμια σχεση με το περιφερομενο θιασο του 2015-2019.Μιλατε και εσεις που ταξατε τον ουρανο με τ αστρα υφαρπαζοντας την ψηφο με χιλιαδες ψεματα,και οδηγησατε το λαο στην εξαθλιωση και στην εθνικη ταπεινωση.Μπροστα σε εσας ο Μητσοτακης ειναι οαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν τυχαίο που πάντα ήταν κάτω από το 3% και πήραν την εξουσία με μια ψήφο διαμαρτυρίας στην ουσία.
      Ξέχασαν το δημοψήφισμα παρωδία την κωλοτούμπα Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.