Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Η ταινία "Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ" στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με μια αναπάντεχα υπέροχη και πολυβραβευμένη κωμωδία συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ 3* του Δημήτρη Μπαβέλλα έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην ίδια τη μαγεία του σινεμά.

Μια πορνοστάρ, δυο φίλοι, ένα road trip γεμάτο μουσική!

Ο Αντώνης Τιτσάνης (Μάκης Παπαδημητρίου) και ο Χρήστος Φερτάκης (Μιχάλης Σαράντης) είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου.

Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράν (Άννα Καλαϊτζίδου), μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ‘90 τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς, εδώ και 20 χρόνια.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση για τη Λώρα.

Έτσι ξεκινά μια ξέφρενη, ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι εντέλει να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Όσο για τη μουσική; Η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» σφύζει από νότες -και πολλά πρωτότυπα κομμάτια- από πανκ, ρέγγε, ροκ εν ρόλ έως και… ρεμπέτικο.

Στην ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων:
Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Αννα Καλαϊτζίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Χατζόπουλος, Ηλίας Κουνέλας, Μαίρη Μηνά, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Μπουσούνης, Αναστασία Πλέλλη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά.

Στην ταινία εμφανίζεται (φιλική συμμετοχή) και ο Δάνης Κατρανίδης.

Η ταινία έλαβε πολλά βραβεία και διακρίσεις:

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας

Ειδική Μνεία για τη Σκηνογραφία

Διάκριση για τη Διεύθυνση Φωτογραφίας στο 14ο Red Rock Film Festival

Διάκριση για το Σενάριο (Best Hook in a Fiction Feature / Dimitris Bavellas, Katerina Kleitsioti) στο RED FILM MARKET 2020

Grand Festival Award / Best Foreign Road Film στο Berkeley Video&Film

Festival 2020

Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας / Σάουντρακ / Φωτισμού στο Creation International

Film Festival

International Smyrna Movie Festival (online, Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας

/Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας / Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας /

Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου / Βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου)

Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες!

Ελλάδα, 2021

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας

Σενάριο: Δημήτρης Μπαβέλλας, Κατερίνα Κλειτσιώτη

Μουσική και τραγούδια: Γιώργος Μπουσούνης

Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης,

Άννα Καλαϊτζίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρος Λογοθέτης,

Άγγελος Παπαδημητρίου, Δάνης Κατρανίδης

Διάρκεια: 98 λεπτά

Παγωμένη μπυρίτσα, κρύα νεράκια, τσαγάκια και αναψυκτικά, με ή χωρίς ζάχαρη και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνάκ θα βρείτε στο ανανεωμένο κυλικείο μας! Αντικουνουπικά μην ξεχάσετε! Το θρόισμα των δέντρων προσφέρεται αφειδώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.