Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 1/7/20222, 09:22 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (30 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ναρκωτικών έτοιμες προς διακίνηση και συγκεκριμένα:

10,5 γραμμάρια ηρωίνη,
6,5 γραμμάρια κοκαΐνη,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
χρηματικό ποσό 1.191 ευρώ.

Σύλληψη για απάτη

Συνελήφθη χθες (30 Ιουνίου 2022) το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου 2022 δύο άγνωστοι συνεργοί του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Πιερία και με το πρόσχημα της επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου, την έπεισαν να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο παραπάνω αλλοδαπός. 

Με την ίδια μέθοδο, προσπάθησαν νωρίτερα την ίδια ημέρα, να εξαπατήσουν ακόμη δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Πιερία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο αλλοδαπός άνδρας εντοπίσθηκε σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις κλοπών και απατών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) ατόμων για τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο περιπτώσεις απάτης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 66χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διότι κατά το χρονικό διάστημα από 22-07 έως 22-08 του 2020 αφαίρεσε από οικία, στην οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, το χρηματικό ποσό των (2.300) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέσα Απριλίου του 2022, προσέγγισε 77χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν στην είσοδο της οικοδομής όπου διαμένει, και με το πρόσχημα ότι έπεσε κάποιο ρούχο του στο μπαλκόνι της αφαίρεσε την τσάντα της.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022 αναφέροντας ψευδή γεγονότα ως αληθή απέκτησε αρχικά πρόσβαση σε εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου 36χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια στον τραπεζικό του λογαριασμό και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (3) ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης που έλαβε χώρα στην περιοχή της Περαίας σε βάρος αλλοδαπών

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών (3) ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης που έλαβε χώρα στην περιοχή της Περαίας σε βάρος αλλοδαπών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, σε βάρος τριών (3) νεαρών ημεδαπών για τα αδικήματα της ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβασης Νόμου περί όπλων και παράβαση της αντιρατσιστικής Νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 19-05-2022 οι προαναφερόμενοι μαζί με έτερα άτομα, επιτέθηκαν με αντικείμενα (πέτρες, ξύλα) σε έξι (6) νεαρούς αλλοδαπούς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο (2) εκ των αλλοδαπών, ενώ από τον έναν αφαίρεσαν από την κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια προσέγγισαν δομή φιλοξενίας, στην οποία προσέτρεξαν οι αλλοδαποί (όπου και διαμένουν) και μαζί με έτερα άτομα έριψαν αντικείμενα κατά της δομής αναφωνώντας υβριστικά συνθήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.