Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Επιμορφωτική Κιλκίς: MED-QUAD, online σεμινάριο για την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων, τοπικών κοινωνικό-οικονομικών φορέων και πανεπιστημίων

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, επικεφαλής εταίρος του έργου MED-QUAD σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), εταίρος του έργου, διοργανώνουν στην Ελλάδα online σεμινάριο εκπαίδευσης στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τοπικών κοινωνικό-οικονομικών φορέων και πανεπιστημίων.

Σε μια εποχή όπου η ψηφιακή πληροφόρηση και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αλλάζουν γρήγορα τη ζωή των ανθρώπων, οι επιχειρήσεις καλούνται να επανεξετάσουν το σύνολο των λειτουργιών τους και να βελτιώσουν την ανταπόκριση τους στις ανάγκες των πελατών μέσα από την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που προσφέρει η τεχνολογία, η αγορά εργασίας αλλά και η κοινωνική ευθύνη. Η δημιουργία νέων ιδεών και καινοτόμων επιχειρήσεων αποτελούν βασικούς παράγοντες για μια επιτυχημένη πορεία.

Ταυτόχρονα, τα πανεπιστήμια καλούνται να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να αναδειχθούν σε καταλύτες καινοτομίας και, μαζί με τις επιχειρήσεις και τους φορείς, να παρέχουν στους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διατομεακές γνώσεις και δεξιότητες προσαρμογής (ανταποκρινόμενες στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας), οι οποίες θα υποστηρίζουν τη δημιουργία νέων διαδικασιών και προϊόντων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο συμβάλλει στη δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού στις επιχειρήσεις και την προετοιμασία επιχειρηματιών-ερευνητών σε νέες αγορές και ευκαιρίες απασχόλησης που δημιουργεί η ψηφιοποίηση σε τομείς που προσδιορίζονται από το MED-QUAD.

Η ψηφιακή επανάσταση που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, απαιτεί κατάλληλες δεξιότητες και ικανότητες μάθησης από τις επιχειρήσεις, ώστε να επιτύχουν στο ψηφιακό περιβάλλον του αύριο. Οι υφιστάμενες ΜΜΕ καλούνται να εφαρμόσουν νέες οργανωτικές μεθόδους και αλλαγές στις εξωτερικές σχέσεις, για τις οποίες θα λάβουν γνώσεις σε μεγάλο βαθμό μέσω του σεμιναρίου.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 5 & 6 Ιουλίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες:

κα. Αναστασία Τραϊανού (Project Communication Manager) eni.communication@epimorfotiki.gr,
κα. Περσεφόνη Αβραμίδου peravra@gmail.com (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.