Διαδικτυακή Διημερίδα « 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με τη συμμετοχή 32 Σχολείων της χώρας, τα οποία έχουν σχηματίσει αντίστοιχο Δίκτυο Σχολείων υπό τον συντονισμό του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών. Στο αφιερωματικό αυτό εγχείρημα θα παρουσιαστούν συνολικά 72 εργασίες – εισηγήσεις μαθητών οι οποίοι εργάζονται από την αρχή του σχολικού έτους για αυτό το σκοπό.
Οι θεματικοί άξονες της Διημερίδας είναι:
1. Ιστορία (από την Συνθήκη των Σεβρών έως την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελλάδα)
2. Πνευματική ανάπτυξη (εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, πνευματική και επιστημονική παραγωγή)
3. Πολιτιστική δημιουργία (υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά)
4. Καθημερινός βίος (ήθη – έθιμα, τρόπος ζωής, κοινωνική οργάνωση, οικονομία)
5. Μνήμες – ενσωμάτωση (εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία)
Η Διημερίδα που οργανώνει και συντονίζει το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.
Στη διημερίδα συμμετέχει το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς με δύο εργασίες μαθητών και μαθητριών του σχολείου με τίτλους:
1. Από τον Φ. Κόντογλου στον Γ. Σεφέρη: Οι επιδράσεις ανθρώπων της Τέχνης στον νεοελληνικό πολιτισμό και
2. Η Προκυμαία Της Σμύρνης, Κομβικό Σημείο Της Κοινωνικής, Οικονομικής και Ιστορικής Ζωής Της Ελληνικής Κοινότητας.
Επιβλέπουσες εκπαιδευτικοί των μαθητών/τριών που συμμετέχουν είναι η Μεσίγκου Σοφία και η Μπαδήλα Άννα, Φιλόλογοι.
Το πρόγραμμα της Μαθητικής Διημερίδας βρίσκεται στην Ιστοσελίδα του ΠΛΠΠ και στον Σύνδεσμο https://mikraasia249810729.files.wordpress.com/2022/04/cea0cea1ce9fce93cea1ce91ce9cce9cce91-ce94ce99ce97ce9cce95cea1ce99ce94ce91cea3.pdf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.