Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Συναντήσεις Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για σημαντικά θέματα δικαιοσύνης

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συναντήθηκε στις 30 Απριλίου 2022 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, καθώς και με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη.

Στη συνάντηση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε υπόψη τους, δεδομένης και της δικηγορικής τους ιδιότητας, ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα δικαιοσύνης που αφορούν στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα καθορίσει αποφασιστικά τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, και ιδιαίτερα τον προβληματισμό του σώματος για την επικείμενη θεσμοθέτηση δικαστηρίων τηλεματικής, τη μεταφορά συγκεκριμένων υποθέσεων από την περιφέρεια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, τη μεταφορά της αρμοδιότητας έκφρασης γνώμης για την ίδρυση, τη συγχώνευση και την κατάργηση δικαστηρίων, την επέκταση ή τον περιορισμό της περιφέρειάς τους, τη μετατροπή τους σε δικαστήρια τηλεματικής και τη μεταβολή της έδρας τους, από τα Εφετεία στον Άρειο Πάγο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τόσο ο κ. Υπουργός όσο και ο κ. Δήμαρχος εξέφρασαν τη διαρκή στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του Δικηγορικού σώματος.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον κ. Υπουργό και τον κ. Δήμαρχο για την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την έγκριση τεσσάρων αναδόχων για το έργο της κατασκευής, μεταξύ άλλων, και του Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.