Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 4/5/2022, 6:02μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και απόπειρας κλοπής και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών δραστών, πράξεις που τελέστηκαν εντός του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους σε περιοχές του Δήμου Θέρμης.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονης αλλοδαπής, η οποία τον Μάρτιο του 2022 απέστειλε σε 21χρονη ημεδαπή απατηλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου απέσπασε τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς της τράπεζας της παθούσας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από υπεραγορές τροφίμων

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών από σούπερ-μάρκετ σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 6 ημεδαπές και 1 ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα ληστείας.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες γυναίκες, κατά το χρονικό διάστημα από 18 Οκτωβρίου 2021 έως 04 Απριλίου 2022, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και προσποιούμενες τις πελάτισσες σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, αφαιρούσαν διάφορα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια τα τοποθετούσαν στο αυτοκίνητο του συνεργού τους.

Συνολικά πραγματοποίησαν μία απόπειρα ληστείας και 8 κλοπές, αφαιρώντας προϊόντα η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1.540 ευρώ.

Σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα, τα οποία αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής τους από τους τόπους των έκνομων ενεργειών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (14) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη 14 ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(5) άτομα για περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα.

(4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι:
59χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, για κατοχή πλαστών νομισμάτων με σκοπό την κατοχή πλαστών νομισμάτων με σκοπό την κυκλοφορία τους σαν γνήσιων από κοινού.

36χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ναρκωτικά.

(1) άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (03-05-2022) σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου), συνέλαβαν τον 28χρονο αλλοδαπό οδηγό του οχήματος, καθώς μετέφερε με αυτό δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

(1) άτομο για συνέργεια σε βιασμό. Σύμφωνα με καταγγελία 34χρονης αλλοδαπής, πρωινές ώρες χθες (03-05-2022) 32χρονος αλλοδαπός την οδήγησε σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου την εξανάγκασε σε συνουσία, ενώ εξωτερικά του παραπήγματος βρίσκονταν τρεις άνδρες. Η παθούσα ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές και έπειτα από αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, για συνέργεια σε βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (3 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να συνοδεύει δύο ανήλικους αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης μεταφοράς τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο, μία πλαστή βεβαίωση, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2022 με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, απέσπασαν από ηλικιωμένη ημεδαπή τους προσωπικούς τραπεζικούς της κωδικούς και στη συνέχεια αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, από 14 Απριλίου 2022 έως και χθες 3 Μαΐου 2022, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 39.974 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 9.529 παραβάσεις, από τις οποίες:

2.972 για υπερβολική ταχύτητα,
182 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
137 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και
6.238 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.842 έλεγχοι, από τους οποίους οι 59.038 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 23 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 πρόστιμο των 150ευρώ ως ακολούθως:

2 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.284 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.542 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.742 των 150 ευρώ.

9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.459 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.