Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, τιμήθηκε με ιεροπρέπεια και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η εορτή της εις Ιερουσαλήμ θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο κατάμεστο από πλήθος πιστών και στολισμένο με «Βάϊα Φοινίκων», Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Νικόλαος Ταλζίγιε, ο Εφημέριος π. Χριστοφόρος Μουγίγκο και ο Ιεροδιάκονος π. Φιλόθεος Ταμπαζάκης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή καθώς και στην ανάσταση του Λαζάρου, οι οποίες αποτελούν το "προοίμιο του Σταυρού", βεβαιώνοντας έτσι την αλήθεια της κοινής ανάστασης!

"Κρατώντας τα βάϊα στα χέρια μας ταυτιζόμαστε με το λαό του Ισραήλ και χαιρετίζουμε τον ταπεινό μας Κύριο και Βασιλιά ψάλλοντας το "Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου". Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας ξεχνάμε ότι η Βασιλεία του Θεού έχει εγκατασταθεί στη γη και ότι κατά την ημέρα της βαπτίσεώς μας γίναμε πολίτες αυτής της Βασιλείας, υποσxόμενοι αφοσίωση και πίστη σ' αυτήν" τόνισε και συνέχισε: "Σήμερα παίρνουμε τα Βάϊα και ανανεώνουμε τον όρκο πίστης και αφοσίωσης στον Βασιλέα Χριστό και ομολογούμε ότι η Βασιλεία Του δίνει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας. Ενώνουμε τα "Ωσαννά" του τότε και βιώνουμε τον λειτουργικό χρόνο μέσα στη λατρεία της Εκκλησίας μας, καθότι αυτό κάνει ο λειτουργικός χρόνος, μετατρέπει τα παρελθόντα και τα μέλλοντα σε παρόντα".













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.