Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Έγκριση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ΙΧ 21 θέσεων για τον σύλλογο "ΒηματίΖΩ"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ενέκρινε – κατ’ εντολήν του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ιδιωτικής χρήσης είκοσι ενός (21) θέσεων στον πιστοποιημένο φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας -ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ “ΒηματίΖΩ” » για τη μεταφορά- άνευ καταβολής κομίστρου- προσώπων που έχουν άμεση σχέση με το επιτελούμενο παρ’ αυτού έργο.

Πρόκειται για μια διαδικασία σε εφαρμογή της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ5010/Β’27-10-2021) η οποία – για πρώτη φορά - δίνει το δικαίωμα σε συλλόγους με αρμοδιότητα τη μέριμνα και τη φροντίδα ΑμεΑ να προμηθευτούν λεωφορείο Ι.Χ. για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα κοινωνικά “αντανακλαστικά” της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς – λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά στην κατεύθυνση ενίσχυσης των σχέσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ.

Με τη συγκεκριμένη δράση, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επιτυγχάνει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στηρίζει κάθε δυναμικό σύλλογο που επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία, όπως το “ΒηματίΖΩ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.