Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Δράση ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ με τίτλο, «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»


Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ. στο πλαίσιο της Πράξης: «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα:

«Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά:
Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»
Τετάρτη 9/3/2022
ώρα 10:00 π.μ.
Εθν. Αμύνης 37 Πολύκαστρο,
Παράρτημα ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ-Κ.Δ.Β.Μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Δράση Ενημέρωσης απευθύνεται σε άτομα που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα (αγρότες και εργαζόμενους σε γεωργικές επιχειρήσεις) εντός της περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, ήτοι όλης της Π.Ε. Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και έχει ως στόχο την διάδοση πληροφοριών για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Η καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στη χώρα μας, είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα που εμφανίζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και απαιτείται συνεχής ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων. Κατά τη διάρκεια της δράσης ενημέρωσης, οι εισηγητές, θα αναφερθούν διεξοδικά στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησής τους, τις νέες τάσεις στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων, έτσι ώστε να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Επίσης θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες, για την φαρμακευτική χρήση και τις ιδιότητες των Φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας.


Οι Ενότητες που συνοπτικά θα αναπτυχθούν είναι

· Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην περιοχή του Κιλκίς-Τάσεις και Προοπτικές

· Χρήσεις Αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και προϊόντων

· Ομάδες Παραγωγών- Συνεταιρισμοί

Ακόμη στα πλαίσια της Δράσης Ενημέρωσης θα παρουσιαστεί το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.)- «Αναπτυξιακή Κιλκίς-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» αλλά και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και διάδοση των αποτελεσμάτων της υλοποιούμενης δράσης και των υποέργων της.

Η Δράση Ενημέρωσης θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10:30

Προσέλευση

10:30 – 11.00

Έναρξη Δράσης Ενημέρωσης – Χαιρετισμοί

11:00 – 12.00

Περιγραφή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης / της Πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών».

Στόχοι- Δράσεις-Αποτελέσματα

Εισήγηση: Αντώνιος Κομπατσιάρης, Γεωπόνος, Υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

12:00 – 12.30

Διάλειμμα

12:30 – 14:30

Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης

Εισηγήση: Αντώνιος Κομπατσιάρης, Γεωπόνος, Υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

14:30 – 15:00

Λήξη Δράσης Ενημέρωσης


*Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.