Πριν προχωρήσουμε στα περισσότερο πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για εσάς.
Γεννήθηκα το 1975, στην Ελβετία από Κιλκισιώτες γονείς οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα έναν χρόνο αργότερα. Ασχολήθηκα με την Μουσική, πήγα στην Ολλανδία και έχω διευθύνει ορχήστρες σε Ευρώπη και Ρωσία.
Το καλοκαίρι του 2010 ίδρυσα με την Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, την Orchestra Mobile (ένα δίκτυο Μουσικών με πάνω 650 μέλη που σκοπό έχει την προβολή της Ελληνικής Μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό), ενώ έναν χρόνο αργότερα, δημιουργήσαμε στο Βερολίνο την Όμορφη Ελλάδα - ένα καλλιτεχνικό κίνημα που στόχο είχε να κάνει αντίστιξη στην κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που είχε συντελεστεί έναν χρόνο νωρίτερα.
Τον Ιούνιο του 2014, οι δυο μας κάναμε μίαν σιωπηλή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, με σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αναζωπυρώνοντας το θέμα και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την υποστήριξη τόσο του κοινού όσο και της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας.
Το 2015, γιορτάζοντας τα 90 Χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και την Εργατική Πρωτομαγιά στον Δήμο Νέας Σμύρνης κάλεσα τον Σάκη Ρουβά να αναλάβει τον ρόλο του Λαϊκού Τραγουδιστή στο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, θέλοντας να περάσω το έργο στις νεότερες γενεές. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα, αφού η πλατεία Νέας Σμύρνης γέμισε από 20.000 κόσμο που αποθέωσε για άλλη μία φορά το έργο του Μίκη.
Διετέλεσα Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, κατά τα έτη 2020 και 2021 και έχω κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους ακτίνας.
Ομιλώ 5 Γλώσσες - Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά και Ιταλικά και στις 28 Οκτωβρίου 2021, ίδρυσα την Πολιτική Κίνηση - Όμορφη Ελλάδα.
Ο πολιτισμός είναι ένας από τους μεγάλους πληγέντες της περιόδου της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Ως ένας άνθρωπος του πολιτισμού μπορείτε να μας πείτε τα βασικότερα προβλήματα που υπήρξαν αυτή την περίοδο; Υπήρξαν επαρκείς ενέργειες από την πλευρά της πολιτείας για την λύση τους
Τον Μάρτιο του 2020 ήμουν ο πρώτος που επικοινώνησε με την Υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να φέρω στην προσοχή της, το μεγάλο τσουνάμι που πλησίαζε για τις τέχνες και όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόνοια, κανένα σχέδιο δράσεως και ο Πολιτισμός - όπως και ολόκληρη η Κοινωνία - αφέθηκαν στην τύχη τους.
Δύο χρόνια αργότερα, τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι περισσότεροι άνθρωποι του κλάδου, σε δεινή θέση...
Καλλιτεχνικά που δραστηριοποιείται δραστηριοποιείστε αυτή την περίοδο;
Υπάρχουν τόσα ανοιχτά θέματα στην Κοινωνία κύριε Καραγεωργίου όπου όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στα προβλήματα του κόσμου, που είναι πάρα πολλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ιδρύσαμε την Όμορφη Ελλάδα και αυτό το διάστημα μιλάω στον κόσμο σε διάφορες πόλεις της χώρας μας. Μου λένε πολύ συχνά - πως μπλέχτηκες με την Πολική - και απαντώ πως ο πραγματικός Καλλιτέχνης είναι πρωτίστως Πολιτικό Όν και όχι διασκεδαστής. Πως μπορείς να κάνεις Άξιον Εστί, Καβάφη, Μαρκόπουλο, Κουγιουμτζή, όταν η κοινωνία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλά αδιέξοδα καθημερινώς;
Τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς ανακοινώσατε την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα με όνομα "Όμορφη Ελλάδα “. Τι πρεσβεύει και που τοποθετείτε στον πολιτικό χάρτη αυτός ο φορέας;
Με ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που έχουν επαφή με τα προβλήματα του κόσμου και γνωρίζουν τις καταστάσεις, επιθυμούμε την ένωση και ομόνοια ΌΛΩΝ των Ελλήνων μακριά από τα διχαστικά σχήματα του παρελθόντος και του παρόντος, όπως- Δεξιός / Αριστερός, Εμβολισμένος / Ανεμβολίαστος κτλπ.
Για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας επιθυμούμε να φτιάξουμε μίαν Όμορφη Ελλάδα, κομίζοντας ένα νέα Πολιτικό Ήθος.
Μια ευχή, μια σκέψη σας για το μέλλον;
Τα ευχολόγια έχουν τελειώσει πια και είναι η ώρα των πράξεων.
Είναι ιστορική ανάγκη να αλλάξουμε την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, με νέα πρόσωπα και νέα πολιτικά σχήματα. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι εξαιρετικά κουρασμένο, αποκομμένο από την πραγματικότητα και την κοινωνία και οπωσδήποτε σε καμία θέση να δώσει λύσεις στα πολλά και φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.