Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τιμή σε έναν Μεγάλο


Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Ο αναπόδραστος κύκλος της ζωής μας επιφυλάσσει τη χαρά και τη θλίψη σε ανύποπτους χρόνους. Η απώλεια όμως του αδελφικού φίλου δεν συνηθίζεται και δεν ξεχνιέται.

Η Αριστερά αποχαιρετά έναν μεγάλο ιδεολόγο, έναν ακάματο αγωνιστή, έναν χρήσιμο άνθρωπο.

Με τη δύναμη των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς και γνώμονα το καθήκον προς τον διπλανό δίδασκε ήθος και ανιδιοτέλεια σε όλους εμάς, που είχαμε την ευκαιρία να πορευτούμε δίπλα του στον δύσβατο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς.

Από το ΚΚΕες και την ΕΑΡ στα χρόνια της νιότης του, μέχρι τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τη ΔΗΜΑΡ στο τέλος, μια ολόκληρη ζωήαφιερωμένη στην προσφορά και στον αγώνα για το δίκιο του διπλανού

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλης Βρύσης, είτε ωςΑντιδήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο του Κιλκίς.

Μια πορεία ζωής με αμέτρητες εμπειρίες, περισσότερες πίκρες και λιγότερες χαρές.

Η μοίρα, όσο απλόχερα του επιφύλαξε την εν ζωή γενική αποδοχή, εξαιτίας της οικογενειακής και επαγγελματική του επιτυχίας,άλλο τόσο υπήρξε άδικη, στερώντας από την πατρική αγκαλιά του την εφηβική ανάσα του αδικοχαμένου του Πάνου.

Παρά τα όσα πλήγματα, που δέχθηκε από ακούσια ή εκούσια ανθρώπινη δραστηριότητα, κατάφερε μέχρι το τέλος να μη χαμηλώσειτο βλέμμα και με το ζεστό του χαμόγελο να δίνει σε όλους κουράγιο από το δικό του υστέρημα.

Αγαπημένε μου Φίλε και Σύντροφε

Ο διαλύτης χρόνος είναι ανήμπορος να σβήσει από τη μνήμη μου το μάθημα ζωής που για πολλά χρόνια άκουγα από τα χείλη σου.

Θα θυμάμαι για πάντα τα όσα μου έλεγες, όταν η αδικία σκίαζε το δίκιο, και ο θυμός ξεστράτιζε τη λογική.

Θα θυμάμαι για πάντα, όταν η δυσκολία της καθημερινότητας υποχωρούσε πάντα από τη πραότητα του χαρακτήρα σου, τοαδιαπραγμάτευτο ήθος, και τη δύναμη της γνώσης σου.

Και τώρα, που συντετριμμένος σε αποχαιρετώ, κρατώ πολύτιμο φυλαχτό τη ζεστή ματιά σου για να μου δείχνει το δίκαιο και τοορθό.

Αιωνία σου η μνήμη αδελφικέ μου φίλε, αλησμόνητε Γιόσκα Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.