Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Φραγγίδης: «Πανδημία και ΕΣΥ στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής»


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Η αυξημένη θνητότητα συνανθρώπων μας συνεχίζεται (πέρασαν τις 25.485). Μία μακάβρια και πικρή διαπίστωση ενώ υπάρχει το εμβόλιο, μια εξέλιξη από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Παράπλευρα θύματα της συγκυρίας οι ασθενείς άλλων ασθενειών.

Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν. Όλα δείχνουν ότι μία ύφεση της πανδημίας δεν θα υπάρξει σύντομα και πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλα κύματα, έστω και ήπια.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας συνεχίζουν να διακηρύττουν πως οσονούπω θα λήξει η πανδημία, μηνύματα πρόωρα, λανθασμένα και επικίνδυνα.

Το Ε.Σ.Υ απέδειξε όλο αυτό το διάστημα την σταθερή του αξία και κράτησε την κοινωνία όρθια. Φάνηκε, όμως, και η μεγάλη ανάγκη να ενδυναμωθεί και να εκσυγχρονιστεί οργανωτικά, λειτουργικά και δομικά.

Έχουμε ανθρώπους (εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ) που επί δύο χρόνια μέσα σε πιεστικές και επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, υπερβαίνουν τα όρια τους, χωρίς να επιβραβεύονται γι΄αυτό.

Έχουμε ένα σύστημα υγείας που μετά από περίπου σαράντα χρόνια, παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Υγείας, με διάφορες διαρροές και χωρίς καμία υπεύθυνη πληροφόρηση, δημιουργούν ερωτηματικά για την ύπαρξη και ισχυροποίηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας και την αναδιοργάνωσή του, όσον αφορά:

Την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τη γενναία χρηματοδότησή του και τις άμεσες και μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με μισθολογικά και άλλα κίνητρα.

Την ενεργό και χωρίς προϋποθέσεις συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Tην ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ χωρίς αποκλεισμούς, εργαζόμενων που σήμερα για μια ακόμη φορά απεργούν για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.