Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή και διάκριση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στην Ολυμπιάδα Γνώσεων Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών BeSafeNet Olympiad 2022


Δελτίο τύπου 9ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Η ΣΤ’ τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Παπαβασιλείου, συμμετείχε στην BeSafeNet Olympiad, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την BeSafeNet με σκοπό οι μαθητές να διαγωνιστούν στις γνώσεις των φυσικών κινδύνων (σεισμός, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, κατολίσθηση, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, τυφώνας και κύμα θύελλας, ξηρασία και απερήμωση, χιονοστιβάδες, πυρκαγιές δασών και υπαίθρου, πλημμύρες) και τεχνολογικών κινδύνων (αστοχία φράγματος, ραδιολογική έκτακτη ανάγκη, χημική έκτακτη ανάγκη).

Το BeSafeNet αποτελεί εργαλείο ενδυνάμωσης της αντίληψης του κινδύνου ανάμεσα στους πολίτες. Υποστηρίζεται από την Ευρω-Μεσογειακή Ανοικτή Μερική Συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών.

Αν και τα θέματα του διαγωνισμού ήταν 5, οι μαθητές ήταν προετοιμασμένοι σε όλα και κατάφεραν στο σύστημα ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών να καταλάβουν στην BeSafeNet Olympiad 2022 την 123η θέση σε 211 ομάδες από 11 διαφορετικές χώρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν στις 3 πρώτες θέσεις δημοτικών σχολείων ξεπερνώντας μαθητές γυμνασίου και λυκείου. 

Την τάξη εκπροσώπησαν οι μαθήτριες/ες: Βάλια Κέρου, Παναγιώτης Λαμπής, Γεωργία Ντάνη και Πολυξένη Ντέντα. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην καθηγήτρια των αγγλικών του σχολείου μας κ. Μαρία Μουταφίδου, που μετέφραζε στους μαθητές τα σημεία όπου αυτοί δυσκολεύονταν.

Ιστοσελίδα BeSafeNet: https://besafenet.dgmedialink.com/el/our-goals/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.