Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 23/2/2022, 3:53 μ.μ.


Ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της Ρωμαϊκής Περιόδου εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, το οποίο αγόρασε πρόσφατα 35χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, στο πατάρι του διαμερίσματος βρέθηκαν από τον ιδιοκτήτη επιμελώς κρυμμένα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, καθώς και πλήθος σχετικών εγγράφων, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη ζευγάρι για ληστεία που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα σε χωριό των Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (22 Φεβρουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για ληστεία που έγινε νωρίτερα σε χωριό των Σερρών.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας πήγανε σε οικία ημεδαπής γυναίκας, όπου ο προαναφερόμενος άνδρας παραβίασε οικία που διέμενε γυναίκα και εκείνη τη στιγμή κοιμόταν, ενώ η συνεργός του τον ανέμενε εξωτερικά της οικίας.

Από την οικία αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από την παθούσα και με ένα κομμάτι ξύλο την χτύπησε στα χέρια και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Βισαλτίας, όπου μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, αποχώρησε.

Η άμεση κινητοποίηση και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγες ώρες αργότερα και σε έρευνα που έγινε στην οικία του ημεδαπού άνδρα, βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.277 έλεγχοι, από τους οποίους οι 36.304 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 294 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 6 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

233 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 228 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 πρόστιμα των 150ευρώ, ως ακολούθως:

60 στη Θεσσαλονίκη,
25 στο Βόρειο Αιγαίο,
24 στην Αττική,
22 στην Ήπειρο,
17 στην Πελοπόννησο,
16 στα Ιόνια Νησιά,
14 στην Κεντρική Μακεδονία,
14 στη Δυτική Ελλάδα,
12 στη Στερεά Ελλάδα,
10 στο Νότιο Αιγαίο,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στην Κρήτη και
3 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 102.188 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 98.642 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.546 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.684 ομοειδείς παραβάσεις

53 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.006 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.007 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από τηνέναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 601 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.