Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 16/2/2022, 2:18 μ.μ.


Σύλληψη δύο ατόμων για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, 51χρονος ημεδαπός και 72χρονη ημεδαπή, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 36χρονης ημεδαπής, οι ανωτέρω συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο του 2019 έως τέλη Δεκεμβρίου του 2021, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της, αλλά και χρησιμοποιώντας απειλές, ψυχολογική και σωματική βία σε βάρος της, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοση της σε πελάτες σε οίκο ανοχής, προσποριζόμενοι τα έσοδα από την έκδοση της. 

Επιπλέον, ο 51χρονος, από το καλοκαίρι του 2020, άρχισε να προβαίνει και στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της, με χειρονομίες και προτάσεις, ενώ συνέχισε να την τρομοκρατεί και να την απειλεί, επιδεικνύοντάς της συχνά ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (15-02-2022), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης τα δύο άτομα ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι, διαμετρήματος 9mm,

Δέκα οκτώ (18) φυσίγγια διαμετρήματος 9mm,

Έντεκα (11) φυσίγγια αδιευκρίνιστου τύπου,

Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

Ένα (1) τσεκούρι,

Δύο (2) πτυσσόμενα μαχαίρια (σουγιάδες),

Μία (1) φορητή συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ),

Εβδομήντα οκτώ (78) κροτίδες,

Δύο (2) φορητοί πομποδέκτες,

Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας & μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδηγού Ρουμανίας, με φερόμενο κάτοχο τον 51χρονο,

σωρεία προσωπικών εγγράφων εκδιδόμενων προσώπων και έγγραφα που σχετίζονται με οίκους ανοχής,

- το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.316) ευρώ,

ναρκωτικά δισκία και

- πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM .

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίων από σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο "ριφιφί"


Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίων από σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο 
"ριφιφί".

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος, το Δεκέμβριο του 2021 στην περιοχή της Νικόπολης, ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, διέρρηξε με τη μέθοδο 
"ριφιφί" κατάστημα σούπερ μάρκετ και αφαίρεσε δύο (2) χρηματοκιβώτια, ενώ παραβίασε και τρίτο χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ περίπου, ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα έγγραφα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (15-02-2022) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατά την οποία κατασχέθηκε μεταξύ άλλων ένα (1) πιστόλι και τέσσερα (4) φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που του επιβάλλει ποινή φυλάκισης (4) ετών για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής δυνάμει της οποίας συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και άλλες παρόμοιες πράξεις.

Εξιχνίαση κλοπών

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (15 Φεβρουαρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν 2 μπαταρίες από όχημα, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του οχήματος. 

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από τις 7 έως 12 Φεβρουαρίου 2022, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν τις μπαταρίες από 6 οχήματα σε περιοχή της Ημαθίας, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.600 έλεγχοι, από τους οποίους οι 23.803 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 384 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 13 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

324 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 321 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

67 στην Αττική,
66 στη Θεσσαλονίκη,
32 στην Ήπειρο,
26 στην Κεντρική Μακεδονία,
25 στα Ιόνια Νησιά,
20 στην Πελοπόννησο,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
17 στη Δυτική Ελλάδα,
14 στη Στερεά Ελλάδα,
13 στο Νότιο Αιγαίο,
8 στη Θεσσαλία,
8 στην Κρήτη,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
5 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 100.305 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 96.776 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.529 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.661 ομοειδείς παραβάσεις

57 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 900 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας απόεργαζόμενους καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 8 πελατών χωρίςτα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.605 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.999 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Απότην έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 590 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.