Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται ή αλλιώς η αρχή του τέλους της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης»


Υπογράφει η επιτροπή βάσης της Τοπικής Διεύθυνσης Κιλκίς

- «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται ή αλλιώς η αρχή του τέλους της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης»
- Λαϊκή ρήση που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μας.

Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης, ανεργίας, πληθωρισμού, ακρίβειας και όσο οι πολίτες βρίσκονται ταλαιπωρημένοι, σε απόγνωση και αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, τα ιδιωτικά συμφέροντα και η ιδιωτική πρωτοβουλία γίνονται η σημαία της κυβέρνηση. 

Ο, δικαίως χαρακτηρισμένος ως άνθρωπος ειδικών αποστολών εκπρόσωπος της ιδιωτικοποίησης, κος Χατζηδάκης, τον οποίο φυσικά σκοπίμως επέλεξαν, βρήκε την πρόσφορη χρονική στιγμή για να «εκσυγχρονίσει» τον ΕΦΚΑ, την κοινωνική ασφάλιση τοποθετώντας ιδιώτες διευθυντές, λογιστές και δικηγόρους υψηλού κόστους (8.134,56 € μηνιαίως έκαστος), να «ξεπουλήσει» την ακίνητη περιουσία του Φορέα, να δωρίσει 12.500.000,00€ σε ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο, να δημιουργήσει για τη νέα γενιά ιδιωτικό επικουρικό ταμείο ασφάλισης, να συκοφαντήσει και να επιρρίψει τις ευθύνες των διοικήσεων, τις τεράστιες καθυστερήσεις λόγω ανυπαρξίας πληροφοριακών συστημάτων, έλλειψης υποδομών, εκπαίδευσης σε αυτούς που με φιλότιμες προσπάθειες χρόνια τώρα στηρίζουν το οικοδόμημα της κοινωνικής Ασφάλισης, στους υπαλλήλους. 

Τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις – ο ΕΦΚΑ είναι ο μόνος φορέας, στον οποίο την τελευταία δεκαετία δεν έχουν γίνει προσλήψεις-.

Στις 17 Φλεβάρη ψηφίζεται λοιπόν με χίλιους προσχηματικούς λόγους η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, του φορέα που ανήκουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι και τους οποίους η κυβέρνηση και ο κος Χατζηδάκης «ρίχνουν» στο λάκκο των Ιδιωτών. Την ώρα που η χώρα και οι πολίτες ταλανίζονται, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στα «προς το ζην», την ώρα που ο κλοιός σφίγγει και ο κόσμος ασφυκτιά, ψηφίζεται από τους κυβερνώντες το νομοσχέδιο της ντροπής αγνοώντας τους επιδεικτικά.

Διατυμπανίζουν επιδεικτικά την «πετυχημένη συνταγή» ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, όταν όλοι μας γνωρίζουμε το κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε και πόσο -δυστυχώς- ακριβό είναι αυτό.

Υπερασπίζονται σθεναρά την πρόσληψη υψηλόμισθων, την ώρα που τα νοσοκομεία μας έχουν χιλιάδες ελλείψεις και ο covid μας έχει γονατίσει!!! Χρυσοπληρώνουμε, άνευ ουσίας τηλεφωνικά κέντρα- που πολυδιαφημίζονται αδικαιολόγητα τη στιγμή που τη λύση δίνουν πάντα οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ- για να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα και κέντρα επιρροής τους, την ώρα που η παιδεία μας οδηγείται σε μεσαιωνικές τακτικές και νοοτροπίες «αρίστων».

Εμείς οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ επιλέγουμε σήμερα να αντισταθούμε σε όλο αυτό που συμβαίνει. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας διαιρέσουν, να μας διχάσουν για να μπορούν να μας κυβερνήσουν. Απεργούμε για τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, για τον ασφαλισμένο, για τον εργάτη, για τον συνταξιούχο, για τον φοιτητή, για τον μαθητή. Δε μας χωρίζει τίποτε. Είμαστε όλοι ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.