Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

H Νίκη Αραμπατζή, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

H Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α./Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και Δικηγόρος, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πως είναι η μέχρι τώρα πορεία σου και εμπειρία σου στα αυτοδιοικητικά όργανα;
Μέχρι σήμερα είχα την πολύ μεγάλη χαρά να θητεύσω 2 χρόνια ως Προέδρος στο πρώτο ελεύθερο ραδιοσταθμό τον Αθήνα 9,84. Σήμερα με βρίσκετε πρόεδρο στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Η χαρά και η ευθύνη και στους δυο οργανισμούς είναι η ίδια. Η δημόσια διοίκηση είναι αρκετά δύσκολη για όποιον θέλει να παρουσιάσει έργο αλλά δεν το βάζουμε κάτω. 

Αγωνιζόμαστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες τις οποίες οφείλουμε. Πολλές φορές δεν έχουμε σύμμαχο την γραφειοκρατία σε όλο αυτόν τον αγώνα αλλά και πάλι προσπαθούμε να αναζητούμε λύσεις. Σε αυτό με έχει βοηθήσει η δουλειά μου να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα οπότε μου είναι οικεία δουλειά.

Τι ακούς από τον κόσμο, τι σου λένε, τι θετικά και τι παράπονα φθάνουν στα αυτιά σου; Για το δικό σου έργο, μα και την συνολικ;h δράση της αυτοδιοικητικης ομάδας που ανήκεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο κορωνοιος δεν μας έχει δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με όσους θα έπρεπε, αλλά καθημερινά τώρα με σύμμαχο το εμβόλιο είμαστε συνεχώς στις δομές του ΟΠΑΝΔΑ καταγράφουμε προβλήματα και ακούμε τον κόσμο. Ως πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ φτάνουν σε εμένα παράπονα για την εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, όμως έτσι μου δίνεται η αφορμή και η ευκαιρία να τους ενημερώσω για το ότι αυτή η δημοτική αρχή του Κωστα Μπακογιάννη τα δυο προηγούμενα χρόνια εν μέσω πανδημίας εξασφάλισε, δια της Περιφέρειας Αττικής, την ολική ανακατασκευή όλων των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. 

Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, ούτε θα είναι άμεσα ορατό, όμως θα γίνει και μέχρι τότε θα τρέξουν διαδικασίες συντήρησης όλων των αθλητικών δομών για να παρέχουμε τις υπηρεσίες που οφείλουμε στους δημότες. Συνολικά για την δημοτική αρχή ακούω ότι αγωνιζόμαστε κάθε μέρα ο καθένας στον τομέα του με επικεφαλής τον δήμαρχο. Σίγουρα δεν φτιάχνει σε δυο χρόνια όλη η Αθήνα εν μέσω πανδημίας κιόλας, μια πόλη στην οποία δεν γινόταν τίποτα δυναμικό λόγω της κρίσης 2011-2019. Κάθε μέρα λίγο λίγο θα γίνει το πολύ από όλους μας.

Θεωρείς ότι βελτιώνεται αργά και σταθερά, είτε γρήγορα και δυναμικά, η παρουσία της γυναίκας στην πολιτική και τα κοινά; Γίνονται βήματα; Είσαι αισιόδοξη;

Η αλήθεια είναι ότι αργά και σταθερά γίνονται βήματα για την θέση της γυναίκας συνολικά στην κοινωνία και άρα και στην πολιτική. Με την πολλή δουλειά και το αποτέλεσμα αυτής η κάθε γυναίκα δείχνει την αξία της στον τομέα της. Όποτε ναι είμαι αισιόδοξη.

Σκέψεις σου, εικόνες, γνώμες για τις Γιορτές του 22-23, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Τα Χριστούγεννα είχαμε ένα μεγάλο σχεδιασμό αλλά ο κορωνοιος μας έκανε να αναστείλουμε πολλές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνωστισμό. Λειτουργήσαμε αποκεντρωμένα δηλ. δώσαμε χριστουγεννιάτικο χρώμα στα 6 δημοτικά διαμερίσματα (αφήσαμε απέξω το Σύνταγμα γιατί ήταν στολισμένο εντυπωσιακά ούτως ή άλλως) με χριστουγεννιάτικα χωριά που με τα γνωστά υγειονομικά πρωτόκολλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία επί 15 και πλέον ημέρες να παίξουν στην γειτονιά τους με την παρουσία του Αγίου Βασίλη, ξωτικών Animateur και στο τέλος έπαιρναν και το γλύκισμα τους δωρεάν. 

Στηρίξαμε εμπράκτως το θέατρο και τους ανθρώπους του αγοράζοντας θεατρικές παραστάσεις για το ενήλικο και ανήλικο κοινό δίνοντας παράλληλα στους δημότες την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις σε γνωστά και μη θέατρα της πόλης. Στα πολιτιστικά μας κέντρα αλλά και στα μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ έλαβαν χώρα μουσειοπαιδαγωγικα δρώμενα και θεατρικά προγράμματα για τα παιδιά τα οποία είχαν εξίσου επιτυχία με την τήρηση των πρωτοκόλλων και βέβαια πρωταγωνίστησε το θέατρο Ολυμπία με το νέο του πρόγραμμα υπό τον νεο του καλλιτεχνικό διευθυντή.

Το 23 με 24, που θα έχουμε 4-5 κάλπες συνολικά... που θα σε βρούμε;

Μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο και κυρίως πολλή δουλειά! Για να κατέβεις στην εκλογές πρέπει να παρουσιάσεις το έργο σου όποτε επειδή ο ΟΠΑΝΔΑ είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εν Ελλάδι δεν έχω πολύ χρόνο μπροστά μου για να σκέφτομαι εκλογές παρά μόνο να οργανώσω την προσπάθεια μου να παρουσιάσουμε έργο στους δημότες ορατό και ουσιαστικό στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αυτό για το οποίο μας εξέλεξαν το 2019 δηλαδή. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.