Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 25/1/2022, 3:00 μ.μ


Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθησαν τη στιγμή που ο αλλοδαπός, διέθεσε στον ημεδαπό έναντι χρηματικής αμοιβής, 1.750 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 35.000 τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. 

Στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 3.410 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες αγοραπωλησίες λαθραίων τσιγάρων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 φιάλες με συνολικά 37,5 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία επίσης δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα

Εξιχνίαση κλοπής

Συνελήφθη χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας μία ημεδαπή γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού της, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές το απόγευμα ενεργώντας από κοινού, μπήκαν σε κατάστημα ημεδαπού στη Βέροια και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το κατάστημα χρηματικό ποσό 400 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πέλλα


Η ανάλυση του τρόπου δράσης σε συνδυασμό με την επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών και την ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών.

Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 30χρονος από κοινού με τουλάχιστον πέντε συνεργούς του, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, προέβησαν σε 32 κλοπές (οχημάτων, καταστημάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων) στις περιοχές Διαβατών, Σίνδου, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Αγίου Αθανασίου, Λαγκαδά, Νέας Μεσήμβριας, Λαγυνών, Χορτιάτη, Πυλαίας, Σταυρούπολης, Κορδελιού, Ευόσμου καθώς και στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 19.880 ευρώ, καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 77.000 ευρώ, οινοπνευματώδη ποτά και ηλεκτρικές συσκευές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση έτερων δραστών.

Συνελήφθη 40χρονος για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή των Συκεών

Οι άμεσες και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στην περιοχή των Συκεών.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος την 23-01-2022 εισήλθε σε δύο καταστήματα-καφέ στην ανωτέρω περιοχή και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από τα ταμεία χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον δράστη και σε έρευνα της οικίας του στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αερίου, ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και ενδύματα που φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 30.836 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.123 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 273 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 14 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

214 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

69 στη Θεσσαλονίκη,
28 στα Ιόνια Νησιά,
23 στο Βόρειο Αιγαίο,
20 στην Ήπειρο,
19 στην Κεντρική Μακεδονία,
12 στη Δυτική Ελλάδα,
8 στην Πελοπόννησο,
8 στη Δυτική Μακεδονία,
7 στη Θεσσαλία,
6 στη Στερεά Ελλάδα,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στο Νότιο Αιγαίο,
3 στην Κρήτη και
1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 93.108 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 89.617 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.491 των 150 ευρώ.

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.567 ομοειδείς παραβάσεις.

58 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτες οχημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στον πελάτη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Επιπλέον, 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτες οχημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.247 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.949 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.