Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ "Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα-μπόλικη καρδιά"


Δελτίο τύπου 
Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Την Κυριακή 23-1 πραγματοποιήθηκε η προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ “Μακρόνησος, Μπόλικη Πέτρα – Μπόλικη Καρδιά” στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς Ειρήνη Χατζή σημειώνοντας:

“Φέτος συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Βαδίζουμε με πολλά εφόδια και μεγάλες προσδοκίες, ως φορέας καινοτόμων ιδεών, ως φορέας πρωτοπόρας οργανωμένης δύναμης που εμπνέεται από την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έχουμε ακλόνητη πίστη στην ακατανίκητη δύναμη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού. Μάρτυρας μας είναι η ίδια η ιστορία της ταξικής πάλης του 21ου αιώνα που δεν υποτάσσεται και δεν πειθαρχεί σε καπιταλιστικούς νόμους και διατάγματα.

Οι ρίζες του ΚΚΕ είναι πολύ βαθιές και γερές, η Μακρόνησος είναι μία από αυτές, όπως οι δεκάδες φυλακές, οι τόποι εξορίας, οι τόποι εκτελέσεων και οι δοξασμένες βουνοκορφές. Είναι οι στέρεοι κρίκοι που συνδέουν το χθες με το σήμερα και το αύριο. Είναι οι κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και της ανειρήνευτης σύγκρουσης δύο κόσμων, του κόσμου της προόδου του Σοσιαλισμού και του κόσμου της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του παρασιτισμού.

Γι αυτό και τιμάμε με περίσσιο σεβασμό και υπερήφανα τις στιγμές των αγωνιστών μας με πρωτοβουλίες, όπως ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις, ανεγέρσεις μουσείων και μνημείων, αντάξιας της θυσίας και του ηρωισμού των αγωνιστών.

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέχεια της δημιουργίας οπτικοακουστικών παραγωγών του προηγούμενου διαστήματος, πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός νέου ντοκιμαντέρ για το κολαστήριο της Μακρονήσου, με τίτλο: “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά.”

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες αγωνιστών, που με την φωνή σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών περιγράφονται γεγονότα, αποκαλύπτοντας μέχρι που μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών. Το κάτεργο της Μακρονήσου, το Νταχάου της Μεσογείου, όπως το αποκαλούν, ήταν συνέχεια των διώξεων σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών με σκοπό να αποκηρύξουν τις ιδέες τους.

Στην Μακρόνησο οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε, οι διωκόμενοι έζησαν την μεγαλύτερη αναμέτρηση τους όχι μόνο με ταξικό αντίπαλο αλλά και με τον ίδιο τους το εαυτό.

Τιμάμε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και υπερασπίζουμε την ιστορική αλήθεια από την διαστρέβλωση αλλά και την παραχάραξη της ιστορίας , που επιδιώκουν να διαβρώνονται συνειδήσεις για να επιβάλλεται η υποταγή και η παραίτηση.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το σήμερα. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης στα δίκια του λαού, την δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, όταν ο λαός παίρνει τις αποφασίσεις του, όταν γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα μας: Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.