Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ψήφισμα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Σε βαθύτατη θλίψη και οδύνη βύθισε την περιοχή των Σερρών, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη τη χώρα ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου των Σερρών.

Το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του μικρού αγοριού που έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα και με τόσο τραγικό τρόπο.



Είναι μια ανείπωτη τραγωδία, μια μεγάλη απώλεια που μας γεμίζει απέραντη θλίψη και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του μικρού παιδιού, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του.

Η ΠΕΔΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο «γιατί» στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν.

Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αυτό ήταν και παραμένει πάντοτε προτεραιότητά μας.

Aναγνωρίζουμε στην κατεύθυνση αυτή τις διαρκείς προσπάθειες του συναδέλφου- δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και τις προσπάθειές του σε ένα δύσκολο περιβάλλον να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στο δήμο του και είμαστε στο πλευρό του για τη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα της τραγικής υπόθεσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.