Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Πολύκαστρο: Πετυχημένη η εκδήλωση "Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται"

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου η Επετειακή Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: "Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται". Από τη Μικρασία στην Παιονία, 100 χρόνια μνήμης...

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας όλοι οι Μικρασιάτικοι Σύλλογοι της Παιονίας τίμησαν τη μνήμη των προγόνων μας. Χοροί, μουσικές, τραγούδια, μαρτυρίες και διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό μας ταξίδεψαν στις αλησμόνητες πατρίδες μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κατά σειρά εμφάνισης, ο Συλλογος Μικρασιατων Πολυκαστρου και περιχώρων, ο Ε.Μ. Σύλλογος Μικρασιατών Κιζδερβενιωτών "ΤΟ ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΤ", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, ο Μορφωτικός Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού Κιλκίς, η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού και ο Μουσικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού. Την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούσαν οι: Ιγνάτιος Καλογεράκης, Πρωτοπρεσβύτερος- Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, η Γαρυφαλλια Καρβουνιαρη, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας και οι Γρηγόρης Κουμαρνέτος, Στράτος Δαδάκης, Δημήτρης Παυλακούδης, Ειρήνη Σωρ, Απόστολος Καραγιαννόπουλος, Ιωάννης Κουρουτζής, Πολυκράτης Παντσίδης και Χριστίνα Τζίρογλου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου κου Κωσταντίνου Σιωνίδη, ενώ την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ.κ. Δημήτριος.

Την εκδήλωση επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ν.Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κοι Αθανάσιος Τζούρτζος, Ιωάννης Αδαμόπουλος, Γεώργιος Γεωργίτσαρος και Γεώργιος Δουλκερίδης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμπελοκήπων - Μενεμένης Παύλος Κεσόγλου, ο πρώην Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, η Πρώην Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμιος Κουρτζανίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας Ιωάννης Ντάτος, σεβαστοί Πατέρες, ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κος Χρήστος Γκαντίδης, εκπρόσωποι της 33 ΜΚ Ταξιαρχίας και της Αστυνομίας, ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου Ιωάννης Παμποράκης, η δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κιλκίς κα Καλλισθένη Πάκα-Κημπαρίδη, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς Ευάγγελος Μαυρογόνατος, o Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Αξιούπολης «ΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» Κώστας Ζηλελίδης, ο υπεύθυνος αιμοδοσίας του Ποντιακού Συλλόγου Πολυκάτρου «οι Ακρίτες» Βασίλης Αθανασιάδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων χόρεψαν από κοινού. Συγκινητική ήταν επίσης, η στιγμή όταν κατά την έξοδό τους οι χορευτές σχημάτισαν στην Πλατεία του Πολυκάστρου τον συμβολικό αριθμό 100 (όσα τα χρόνια που πέρασαν από την Μικρασιατική Καταστροφή) θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και ειρήνης.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.