Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

40 γονείς και παιδιά στη φετινή Σχολή Γονέων του κέντρου ξένων γλωσσών Σαγματοπούλου

Για άλλη μια χρονιά το εκπαιδευτικό κέντρο ξένων γλωσσών Σαγματοπούλου απέδειξε πως στηρίζει καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Η Σχολή Γονέων έγινε πια θεσμός στην περιοχή, όμως, φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω δημιουργώντας και ομάδες παιδιών και εφήβων! Οι ομάδες θα λειτουργούν από το μήνα Νοέμβριο έως και τον Μάιο.

Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής η γνωστή ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου, ενώ για τις ομάδες των παιδιών και των εφήβων τον επιστημονικό συντονισμό έχει η σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Τζουανάκη. Η ανταπόκριση της πρώτης συνάντησης ήταν πραγματικά ενθουσιώδης, με πάνω από 20 γονείς και άλλα 20 παιδιά και εφήβους.

Το εκπαιδευτικό κέντρο Σαγματοπούλου σχεδιάζει ολιστικά και με υπευθυνότητα την εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο όχι μόνο τη γνώση αλλά και τη ψυχοεκπαίδευση γονιών και παιδιών.

Η τοπική κοινωνία «διψά» πραγματικά για τέτοιες παρεμβάσεις, που αντιμετωπίζουν τις οικογένειες συνολικά και προωθούν την ψυχοσυναισθηματική υγεία μέσα στο ίδιο το παιδαγωγικό πλαίσιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.